Yksilöllistä palvelua isosta apteekista

Yksilöllistä palvelua isosta apteekista

2662
Myyrmäen apteekki
Vastaavat proviisorit Maarit Dimitrow (vas.) ja Outi Pajamo sekä kosmetologi Mia Ahlberg kertovat apteekin järjestävän myös tuote-esittelyjä ja asiakastilaisuuksia.

Myyrmäen apteekki on alueen vanhin apteekki. Kokenut henkilöstö työskentelee siellä yhdessä iloisella ja hyvällä mielellä jokainen vastuunsa kantaen. Tilat on uudistettu toimiviksi ja viihtyisiksi. Valikoimat ovat laajat, ja ostoksille poikkeaminen sujuu vaivattomasti.

Myyrmäen apteekki on hyvällä paikalla terveyskeskuksen ja useiden terveydenhuollon yritysten naapurissa. Sinne on täysin esteetön kulku. Viihtyisissä tiloissa on väljyyttä liikkua myös apuvälinein ja lastenvaunujen kanssa. Etsimänsä tuotteet löytää helposti ja aina saa iloista ja ystävällistä palvelua kokeneelta ja asiantuntevalta henkilökunnalta.

Viimeisimmän, vuonna 2013 toteutetun uudistuksen yhteydessä apteekin itsehoitovalikoimaa laajennettiin. Matalilla hyllyillä tuotteet ovat esillä hyvin ja selkeästi ryhmiteltyinä. Apteekissa valmistetaan myös lääkäreiden määräämiä lääkkeitä.

– Olen ylpeä osaavasta ja innostuneesta henkilökunnastamme, joka otti aktiivisesti osaa myös remonttiasioihin. Moni asia loksahti sen ansiosta paikalleen erinomaisesti. Aktiivinen kehitystyö jatkuu. Sitä varten meillä on myös aloitelaatikko, kertoo Myyrmäen apteekin apteekkari, farmasian tohtori, dosentti Juhani Pohjola. Hänellä on yli 30 vuoden apteekkarikokemus, josta lähes 10 vuotta hän toimi sotilasapteekin apteekkarina.

Hyvän tunnelman aistii

Juhani Pohjola korostaa asiantuntemuksen merkitystä apteekin arjessa.

–Lääkitysturvallisuus osana potilasturvallisuutta on suuri ja äärimmäisen tärkeä asia. On sääli, ettemme voi keskittyä rauhassa toiminnan kehittämiseen, koska ala on jatkuvan myllerryksen kourissa. Ei työtä silti tarvitse tehdä tosikkona ja happamella naamalla. Meillä onkin mottona, että asialliset asiat hoidetaan lain mukaan, muuten ollaan kuin ellun kanat, apteekkari nauraa.

Vaikka apteekki on muodollisesti varsin hierarkinen työyhteisö, henkilökunnalle on annettu vapaat kädet kehittää omaa osaamistaan. Eri tuoteryhmille on nimetty omat vastuuhenkilönsä. Yhteensä apteekissa työskentelee parikymmentä farmasian ammattilaista.

Myyrmäen apteekki
Apteekki on kiva paikka pienillekin asiakkaille. Viihtyisyys syntyy tunnelmasta ja pienistä yksityiskohdista.

– Vastuun kantaminen tuo myös vapauksia. Työ motivoi ja sitouttaa. Ilmapiiri on innostunut ja hyvä ja sen asiakkaatkin kokemustemme mukaan aistivat. Viihtyvyyteen pyritään vaikuttamaan monin pienin keinoin. Meillä on esimerkiksi lapsille kiva leikkilaiva, tauluja seinillä ja kukkia pöydillä, usein henkilökunnan kahvipöydässäkin hyvän pullan kera, kertoo vastaava proviisori Maarit Dimitrow, jonka tekeillä olevassa väitöskirjassa käsitellään iäkkäiden lääkehoidon riskien havainnointia ja hallintaa.

Kun yhdessä on kiva tehdä töitä, yhdessä vietetään myös vapaa-aikaa muutamia kertoja vuodessa kulttuuririennoissa tai yhteisissä juhlissa.

Palvelua ja tarjouksia

Myyrmäen apteekissa on seitsemän reseptilääkkeiden suoratoimituspistettä, joten suuria jonoja ei Maarit Dimitrowin mukaan pääse juuri syntymään.

Farmasian ammattilaisten lisäksi apteekissa työskentelee apteekkikosmetiikan vastuuhenkilönä apteekin oma kosmetologi, jolta saa apua sopivan sarjan ja oikeiden tuotteiden valintaan sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Asiakkaita palvelevat myös astma-, diabetes- sekä sydän- ja verisuonitautien yhteyshenkilöt, jotka ovat perehtyneet ja kouluttautuneet erityisesti näiden kansantautien uusimpien menetelmien mukaiseen hoitoon

Kuukausittain vaihtuvista tarjouksista löytyy ajankohtaisia itsehoitotuotteita. Apteekki palvelee ma–pe 8–22, la 8–20 ja su 10–20.

Yhteystiedot

Myyrmäen apteekki
Jönsaksentie 6, Myyrinpuhos
01600 Vantaa
Puh. 09 530 6340
www.myyrmaenapteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä