Vanhat valaisimet kannattaa kunnostaa

Vanhat valaisimet kannattaa kunnostaa

1638
Timo Mustamäki
Timo Mustamäki noutaa ja vie valaisimet entisöinti- ja kunnostustöiden jälkeen takaisin asiakkaalle omalla kuljetusautollaan. Valtaosa asiakkaista on pääkaupunkiseudulta.

Kun antaa osaavan ammattilaisen kunnostaa vanhat valaisimensa, niistä tulee hyvän näköisiä, ne tuottavat suurta iloa ja ovat käytössä turvallisia. Työ kannattaa, sillä se nostaa varmasti myös valaisinten arvoa.

Timo Mustamäen kiintymys vanhoihin valaisimiin ja erityisesti kristallikruunuihin alkoi hänen työskennellessään antiikkiliikkeessä 1970-luvun lopulta aina vuoteen 1990. Silloin ensimmäisen kruunun purkaminen osiin viimeistä mutteria myöten, pesu ja kunnostus tuotti niin upean tuloksen, että valaisin löysi nopeasti uuden kodin ja Timo Mustamäki aloitti vanhojen valaisinten entisöintiin erikoistuneen yritystoiminnan.

– Meille on tärkeää tehdä jokainen työ niin hyvin, että upea lopputulos ei jää katsojalta huomaamatta. Se tuottaa kaikille iloa ja tuo meille uusia tyytyväisiä asiakkaita.

Mittavin Timo Mustamäen entisöintitöistä on Presidentinlinnan kristallikruunujen entisöinti linnan muun korjaustyön yhteydessä. Vuonna 2014 valmistuneeseen työhön kului yhteensä 2 600 tuntia.

Täydellinen lopputulos

Varmistaakseen täydellisen lopputuloksen Timo Mustamäki apulaisineen hoitaa valaisimen entisöinnin itse ensimmäisestä viimeiseen vaiheeseen saakka.

– Ensi töiksemme irrotamme valaisimen katosta ja kuljetamme sen Porvoossa sijaitsevalle työhuoneellemme.

Työhuoneella valaisin puretaan ja pestään. Runko kunnostetaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

– Sähkötöihin kuuluu nykyisin usein esimerkiksi lamppujen vaihto led-lamppuihin. Kun valaisin on meiltä valmis, käymme viemässä ja kiinnittämässä sen asiakkaan kotiin sille kuuluvalle paikalle. Tällä varmistamme, että lopputulos on todella kaunis ja runko sekä lasit loistavat yhdessä.

Yhteystiedot

Timo Mustamäki
Järvitie 18, 06200 Porvoo
Puh. 0400 408 527
timo.mustamaki@tmi.inet.fi
www.timomustamäki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä