Uutta virettä perinteikkään ravintolan elämään

Uutta virettä perinteikkään ravintolan elämään

4554
Ravintola Wanha Mylly
Aiemmin kosmetiikka-alan yrittäjänä työskennellyt Lina Nyman jää pian äitiyslomalle, mutta lupaa palata nopeasti työn pariin uuden raikkaan ilmeen saaneeseen ravintolaan.

Ravintola Wanhassa Myllyssä on aina arvostettu perinteitä ja hyvää ruokaa. Uudistukset ajan henkeen on tehty huomaavaisen hienovaraisesti, niin tänäkin syksynä. Sisustusta ja ruokalistaa uudistettiin ja asiakaspalveluun tuotiin uusia ideoita.

Talvikaudella Ravintola Wanha Mylly palvelee 1700-luvulla rakennetussa Herttoniemen Kartanon pehtoorin tuvassa. Se on toiminut 45 vuotta suosittuna ruoka- ja seurusteluravintolana. Tuvassa on 75 asiakaspaikkaa. Kesäkaudella ainutlaatuisista elämyksistä voi nauttia myös kartanon pihamaan puistoravintolassa tai katetulla ja lämmitetyllä terassilla.

Pehtoorin tupa sai syksyisessä remontissa valoisan ilmeen. Sisustuksen uudistuksessa säilytettiin perinteinen talonpoikaistyyli, mutta tähän päivään paremmin sopivana. Uudistusprojektin toteutuksesta vastasi keväällä työnsä aloittanut uusi ravintoloitsija Lina Nyman. Hän on Wanhan Myllyn omistajan ja nykyisin talon omaan viinituotantoon keskittyvän Erkki Melonin tytär, joka on saanut pienestä pitäen kulkea välillä mukana ravintolassa ja työskennelläkin siellä. Linan veli Antto Meloni, joka vastasi aiemmin ravintolan toiminnasta, työskentelee nyt sommelierina ja opiskelee Turun ammatti-instituutin viinimestari-koulutuksessa.

– Antto on isän tapaan erityisen kiinnostunut viineistä. Ravintolallamme on omaa viinituotantoa Tsekin ja Itävallan rajalla. Sieltä talon viineinä käytettäviä puna- ja valkoviinejä saadaan vuosittain muutamia tuhansia pulloja, Lina Nyman kertoo.

Klassikot ja uusia makuja
Wanha Mylly lankkupihvi
Klassikko lankkupihvi sai uudella listalla seurakseen myös annoksia, joissa painotetaan lähellä tuotettua ja kotimaista ruokaa. Raaka-aineita saadaan muun muassa viereisiltä pelloilta luomuviljelijä Stadin Puutarhurilta.

Lankkupihvi ja lankkuhärkä kuuluvat Ravintola Wanhan Myllyn klassisiin aterioihin. Ne samoin kuin jälkiruokien klassikko Myllärin letut säilyvät ruokalistalla vuodesta toiseen. Perinteisen ravintolan perinteistä listaa uusitaan kuitenkin jatkuvasti, mutta varovaisen herkin sormin. Uudelta listalta ravintoloitsija poimii muun muassa alkuruuaksi hirvicarpaccion ja mestarin kalalautasen, pääruuaksi kotimaisen naudan entrecôten lisukkeineen sekä maalaissalaatin ja jälkiruuaksi omenapaistoksen wanhan ajan jäätelön kanssa.

Arjen iloksi tai juhlan kunniaksi

Ravintola Wanha Mylly on yhtä hyvin tunnelmallinen pistäytymispaikka kuin suosittu ja viihtyisä perhejuhlien tai yritystilaisuuksien rauhallinen tapahtumaympäristö.
– Haluamme suunnitella ja toteuttaa tilaisuudet täysin asiakkaan toivomusten mukaan. Emme tarjoa pakettiratkaisuja, vaan jokainen tilaisuus räätälöidään yksilöllisesti, ravintoloitsija kertoo.

Uutuutena ravintola tarjoilee joulukuussa maanantaista perjantaihin joululounasbuffeeta.

Viinikellarin aarteita myös laseittain

Ravintola Wanha Mylly tunnetaan ruuan lisäksi viinikellaristaan ja sen harvinaisista aarteista.
– Haluamme, että mahdollisimman monella asiakkaalla on mahdollisuus kokeilla myös erikoisia viinejä, siksi myymme viinikellarin aarteita myös laseittain. Hintamme sijoittuvat kaupungin edullisimpien joukkoon. Suunnittelemme myös pienempien maisteluannoksien myyntiä ja koulutamme henkilökuntaamme viiniosaamisessa, Lina Nyman kertoo.

Ravintolalla on A-oikeudet. Sinne on hyvät yhteydet julkisilla liikennevälineillä. Omalla autolla tulevien sisäänajo parkkipaikalle tapahtuu Johan Sederholmin tieltä.

Ravintolan aukioloajat:
Ma suljettu (joulukuussa avoinna 11–16)
Ti-to 11–21, Pe 11–22, La 12–22, Su 12–20

Yhteystiedot

Ravintola Wanha Mylly
Herttoniemen Kartano
Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki
Puh. 09 759 7520
vanhamylly@vanhamylly.fi
www.vanhamylly.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä