Turvallisuuskonsultointi vapauttaa yrityksen ydintoimintaansa

Turvallisuuskonsultointi vapauttaa yrityksen ydintoimintaansa

1352
RiskIs
Turvallisuusalan tradenomin harvinaisen tutkinnon suorittanut Talvikki Ryynänen on aloittanut työt RiskISissä, joka toimii ISitOK Oy:n osana.

Yrityksillä on nyt mahdollisuus pistää työturvallisuusasiansa kuntoon asiantuntijan avustuksella.

– Hyvään alkuun päästään tekemällä yritykselle alustava turvallisuusriskikartoitus. EU:n takia työturvallisuuslaki muuttuu niin nopeasti, ettei monellakaan yrityksellä ole käytännössä mahdollisuuksia seurata jatkuvasti, mitä kaikkea sen pitää turvallisuusasioissa huomioida ja hoitaa, toteaa turvallisuuskonsultti Talvikki Ryynänen.

Asiantuntija arvelee, ettei yrityksissä välttämättä tiedetä edes sitä, että esimies on henkilökohtaisessa vastuussa alaistensa turvallisuudesta työpaikalla.

– Haluamme auttaa ja vapauttaa yrityksen tekemään ydintoimintaansa. Kun riskikartoitus tehdään kerran kunnolla, sen vuosittainen päivitys ei ole iso asia. Jos yrityksellä on joku sertifikaatti, se helpottaa työtä. Aikaisemmat turvallisuusselvitykset tai muut eivät ole mitenkään pakollisia, vaan liikkeelle voidaan lähteä vaikka nollasta.

Työturvallisuuskortti jokaiselle

Työturvallisuus on Talvikki Ryynäsen mielestä tänä päivänä myös selkeä kilpailuvaltti. Asia koskee myös alihankintaa.

– Varsinkin nuoremmat työntekijät osaavat vaatia sitä, että työturvallisuusasiat on otettu yrityksessä vakavasti, on kartoitettu riskit ja selvitetty, miten niitä voidaan välttää ja saada hallintaan.

Jokaisen työntekijän mahdollisuus suorittaa työturvallisuuskortti on yksi tapa osoittaa, että yritys haluaa hoitaa asiat hyvin. Koulutus kestää kahdeksan tuntia ja kortti on voimassa viisi vuotta.

– Yrityskohtainen korttikoulutus on tehokas tapa. Päivään sisältyy yhteistä pohdintaa ja yrityskohtaisia esimerkkejä. Vain työntekijä tietää oman työnsä sisällön. Moni on hämmästynyt, kuinka työturvallisuusasiat saadaan näin tehtyä mielenkiintoisiksi, kertoo Talvikki Ryynänen.

Riskis Porvoo
  • Työturvallisuuskonsultointi
  • Riskienkartoitus ja -arviointi
  • Kemikaaliturvallisuus konsultointi
  • Pelastussuunnitelmat
  • Alihankkijoiden turvallisuudenhallinta
  • Työturvallisuuskortti koulutukset
Yhteystiedot

RiskIS
Papinkatu 19, 06100 Porvoo
Puh. 050 522 2126
riskikartoitus@isitok.fi
www.riskis.fi
(sivut aukeavat maaliskuussa)

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä