Silmänpohjakuvaus kertoo paljon terveydestä

Silmänpohjakuvaus kertoo paljon terveydestä

6077
Specsavers Optikko Kannelmäki
Marina Åkerlund (vas.) ja Erika Hammarberg lupaavat, että Kannelmäen Specsaversilla saa aina erinomaista palvelua ja näkökykynsä parantamiseksi laadukkaat silmälasit kohtuuhinnoin.

Digitaalinen silmänpohjakuvaus kuuluu aina osaksi Specsavers Optikon Kokonaisvaltaista näöntutkimusta. Sen avulla pystytään arvioimaan silmien terveydentilaa ja havainnoimaan varhaisessa vaiheessa mahdollisia viitteitä sairauksista. Lisäksi Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältää esitutkimuksen ja henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen, silmänpainemittauksen, taittovirheiden määrityksen sekä kirjallisen silmälasireseptin.

Specsavers toi vuonna 2013 digitaaliset silmänpohjakamerat ensimmäisenä Suomessa kaikkiin ketjunsa liikkeisiin, ja optikot ovat saaneet kattavan koulutuksen, jossa heidät on opastettu yksityiskohtaisesti silmänpohjakuvaukseen sekä kuvien esivaiheen tulkintaan. Tutkimus maksaa 29 euroa. Yli 60-vuotiaille se on maksuton.

– Silmänpohjatutkimus on keskeinen arvioitaessa silmäterveyden mahdollisia riskejä. Kuvista saamme tietoa silmän terveydentilan kannalta keskeisistä rakenteista, kuten näköhermonpäistä, tarkan näkemisen alueelta ja silmien pääverisuonista, kuvailee optikko Marina Åkerlund. Yhdessä Erika Hammarbergin kanssa he toimivat Kannelmäen Specsaversin yrittäjinä.

Säännöllinen seuranta on tärkeää

Optikko voi silmänpohjan kuvista havaita viitteitä useista mahdollisista silmäsairauksista, kuten silmänpohjan rappeumasta tai silmänpainetaudista eli glaukoomasta. Niistä voi saada myös viitteitä yleissairauksista, kuten diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta tai verisuonten poikkeamista.
– Tarvittaessa voimme lähettää kuvat silmälääkärille ja saada etäkonsultaationa vastauksen muutamassa päivässä. Kuvat säilytetään liikkeessä, jotta silmissä tapahtuvia muutoksia voidaan seurata, kertoo Marina Åkerlund.

Silmälääkärillä käyntiä ammattilaiset suosittelevat yli 40-vuotiaille joka viides vuosi ja yli 60-vuotiaille kolmen vuoden välein ellei seuranta ole jostain syystä tarpeen useammin. Specsaversin myymälässä on myös silmälääkärin vastaanottoa.

Yhteystiedot

Specsavers Optikko Kannelmäki
Kauppakeskus Kaari • Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki
Puh. 09 454 4450
kannelmaki@st.fi.specsavers.com
www.specsavers.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä