Porvoon Röntgenistä korkealaatuiset palvelut nopeasti

Porvoon Röntgenistä korkealaatuiset palvelut nopeasti

1600
Porvoon Röntgen
Valmiina asiakaspalveluun ovat röntgenhoitaja Timo Päivärinta (vas.), radiologi Seppo Lipasti sekä röntgenhoitajat Mari Skog, Carolina Bergman ja Sarah-Maria de la Rosa Zorita.

Porvoon Röntgen tarjoaa kattavat ja korkealaatuiset röntgen- ja kuvantamispalvelut Porvoon Lääkäritalossa. Siellä tehdään luotettavasti ja nopeasti magneettikuvaukset, röntgen-, ultraääni- ja osteoporoositutkimukset sekä mammografia.

Palvelu sujuu Porvoon Röntgenissä joustavasti, koska jokaisella laitteella on oma huone, jonka yhteydessä on kaksi pukuhuonetta. Nykyaikaisten laitteiden ansiosta kuvan laatu on tarkka ja säteilyannokset ovat entistä pienempiä.

Röntgenasemalla on päivittäin paikalla joku viidestä radiologian erikoislääkäristä. Niinpä lausunnot saa usein saman tien tai ne ovat valmiita viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Röntgeniin pääsee yleensä heti. Muihin tutkimuksiin saa ajan muutaman päivän sisällä. Varauksen voi tehdä päivä- tai ilta-ajaksi.

Eri menetelmät eri tilanteisiin

Röntgeniä käytetään sydän- ja verenkieltoelimistöä sekä tuki- ja liikuntaelimistöä koskevien tapaturmien ja sairauksien tutkimiseen.

– Magneettikuvauksissa meillä on käytössä uusi Toshiban 1,5T -magneettikuvauslaite, jossa on markkinoiden suurin kuvausaukko. Menetelmällä on mahdollista saada sellaista tietoa, jota tavallisissa röntgenkuvauksissa ei ole nähtävissä. Magneettikuvaus on usein korvaamaton apu etenkin selkäytimen ja aivojen tutkimisessa. Myös nivelten tutkimisessa magneettikuvaus antaa parhaimman tiedon. Magneettikuvaus kestää tyypillisesti puolisen tuntia ja on täysin turvallinen, kertoo radiologian erikoislääkäri Tommi Jauhiainen.

Ultraäänitutkimukset ovat nopeita ja vaarattomia. Menetelmä perustuu ääniaaltoihin ja niiden heijastumiseen kudoksista.

– Tutkimuksilla voidaan tarkastella raskauden etenemisen ohella esimerkiksi sydäntä ja lihaksistoa tai sisäelimiä, kuten maksaa, munuaisia tai virtsarakkoa. Teemme myös verisuonten väridopplertutkimuksia, joiden avulla mitataan veren virtaamista.

Mammografian avulla tutkitaan rinnan muutoksia ja mahdollisia kasvaimia. Se on käytetyin menetelmä rintasyövän diagnostiikassa.

Luuntiheysmittaukset tehdään Porvoon Röntgenissä lannerangasta ja lonkista Lunar DXA-laitteilla. Menetelmällä pystytään Jauhiaisen mukaan selvittämään luuston kunto sekä mahdollinen osteoporoosi esiasteineen. Tutkimus on kivuton.

Laatua yksityiseltä yritykseltä

Porvoon Röntgen on lähialueen ainoa yksityinen täyden palvelun röntgen.
– Palvelun laadun takaamiseksi meillä työskentelee neljä taitavaa röntgenhoitajaa. Lisäksi on viisi vuorottelevaa radiologian erikoislääkäriä, joista päivittäin on joku paikalla, Tommi Jauhiainen kertoo.

Eri kuvantamistutkimusten yleisimmät kohteet

sopivat hyvin (+) tai sopivat huonommin (-)

Röntgenkuvaus:
+ keuhkot (tulehdukset, kasvaimet)
+ nenän sivuontelot (tulehdukset)
+ luiden murtumat
+ nivelien ja selän kulumat
– ei näytä selässä välilevyn pullistumia
– ei näytä nivelsiteiden tai nivelkierukoiden vammoja

Ultraäänitutkimus:
+ pehmytosien patit
+ pinnalliset jänteet ja jännetupet
+ vatsan elimet (ei suolia)
+ kaulan elimet (kilpirauhanen, sylkirauhaset, verisuonet)
+ nivelten pinnalliset rakenteet
+ rinnat (mammografian lisänä)
– ei nivelrustoja eikä nivelten sisäisiä vammoja

Magneettikuvaus:
+ aivot
+ nivelet
+ selkäranka (välilevyjen pullistumat)
+ pehmytosat
+ vatsan elimet (suolisto rajoituksin)
+ verisuonet (ahtaumat, pullistumat, tukkeumat)
– keuhkot

Mammografia:
+ rintojen perustutkimus
+ kasvaimien ja ”pattien” tutkiminen
+ tarkkuus paranee yhdistettäessä ultra äänen kanssa

Porvoon Röntgen palvelee maanantaista
torstaihin kello 9–19 ja
perjantaisin kello 9–16.

Yhteystiedot

Porvoon Röntgen Oy
Näsin koulukatu 2
06100 Porvoo
Ajanvaraus puh.019 524 4750
www.porvoonrontgen.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä