Opi turvallinen ajaminen

Opi turvallinen ajaminen

2457
Autokoulu My Way
Hanna Turpeinen (vas.) on oppilaiden tavoitettavissa päivisin silloinkin, kun Mariella Pudas, Ville Tikkanen ja muut liikenneopettajat ovat työtehtävissä tien päällä.

Autokoulu My Way:ssä voi aloittaa opiskelun joka viikko. Useimmat tulevat kaverien suosituksesta keskeisellä paikalla sijaitsevaan autokouluun, jossa saa hyvää opetusta kohtuullisella euromäärällä, hiljaisimpina aikoina jopa tarjoushintaan.

Autokoulu My Way aloitti toimintansa vuonna 1994 Martinlaakson lukiossa, josta siirryttiin uuteen ostariin vuonna 2011. Myyrmäkeen koulu laajeni vuonna 1995 ja Tikkurilaan 2001. Halutessaan oppilas voi käydä kaikkien toimipisteiden opetustunneilla.
Oppimisen tukena voi hyödyntää virtuaaliteoriatunteja, nettitehtäviä sekä pimeäajon ajosimulaattoria.

– Virtuaaliopetuksesta ei ole tullut kovin suosittua. Mieluummin tullaan paikan päälle. Asiat ymmärtää parhaiten ja oppii varmasti, jos viitsii tehdä netissä perustehtävät ennen teoriatuntia ja soveltuvat tehtävät sen jälkeen. Tästä oppilaillamme on hyviä kokemuksia, kertoo Esko Tiittanen, kokenut liikenneopettaja ja Autokoulu My Wayn perustaja.

Ota riittävä määrä tunteja

Autokoulun opetus on pitkälle teemoitettua. Yhdellä kerralla harjoitellaan esimerkiksi risteysajoa, toisella kaistanvaihtoa.

Autokoulu My Way:ssä annetaan opetusta henkilöauto-, moottoripyörä- ja mopokortin suorittamista varten.

– Mikäli oppilas on tottunut kulkemaan liikenteessä vaikka mopolla, henkilöautolla ajon turvalliseen oppimiseen riittää yleensä minimiopetustuntimäärä. Tarvittaessa suositellaan lisäajotunteja ennen ajokoetta, mutta oppilas viime kädessä päättää.

Nykyinen henkilöautokortin saamiseen tähtäävä opetus on kolmiosainen: perusvaihe, harjoitteluvaihe ja syventävä vaihe, jota ennen on suoritettava myös pimeäajo. Liukkaankelin ajoa sisältyy sekä perus- että syventävään vaiheeseen.

Valitse mieleinen opettaja

Autokoulu My Way:ssä annetaan opetusta henkilöauto-, moottoripyörä- ja mopokortin suorittamista varten. Vakinaisia opettajia on yhdeksän, joten oppilailla on valinnanvaraa. Lisäksi toimistolla on päiväsaikaan helposti paikan päällä tai puhelimitse tavoitettavissa oleva monitoimisihteeri. Vilkkaasti keskustellaan myös nettichatin, Facebookin ja Instagramin kautta.

– Opettajakunta on nuorentunut viime vuosina ja naisia on joukossa entistä enemmän. Meillä sanotaan jo ensimmäisellä ajotunnilla, että jos tuntuu siltä, ettei opettajan kanssa oikein synkkaa, kannattaa kokeilla toista. Yleensä ajetaan sitten yhden opettajan ja saman autonkin kanssa koko tuntimäärä, kertoo Esko Tiittanen.

Myyrmäen My Wayn toimistovastaava Hanna Turpeinen tietää, että vaikka suomalaiset ovat huonoja positiivisen palautteen antajia, kehuja ja kiitoksia tulee aika usein välitettäväksi heidän opettajilleen. Sama opettaja halutaan myös yleensä jatkovaiheeseen, eli tyytyväisiä ollaan.

Liikenne muuttuu

Esko Tiittanen arvioi, ettei ajopuolelle ole odotettavissa lähivuosina isoja muutoksia. Kalustoon niitä kuitenkin tulee.

– Automaattivaihteet ovat yleistyneet vauhdilla ja sähköautojen todellinen esiinmarssi on vain ajan kysymys.

Iso ja jo autokouluja paljon työllistävä asia on ikääntyvien kuljettajien terveysperusteinen ajokyvyn arviointi.
– Tarkoituksena on varmistaa lääkäreiden apuna nimenomaan turvallinen ajaminen. Ajokykytesti kestää tunnin ja se kuvataan kokonaan. Näin saadaan todella hyvää tietoa henkilön ajokyvystä ja siinä mahdollisesti tunnin aikana esiintyvistä haasteista. On myös hyvä muistaa, että kuka tahansa voi tulla milloin tahansa autokouluun kertaamaan ja päivittämään ajotaitoaan.

Yhteystiedot

Autokoulu My Way

Tikkurila
Unikkotie 10
01300 Vantaa
Puh. 010 821 7920

Myyrmäki
Myyrmäentie 4 N
01600 Vantaa
Puh. 010 821 7900

Martinlaakso
Kivivuorentie 4 (uusi ostari, 2 kerros)
01620 Vantaa
Puh.010 821 7930

www.autokoulumyway.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä