Omakatsastuksessa palvelu pelaa

Omakatsastuksessa palvelu pelaa

2204
Omakatsastus Itä-Hakkila ja Ilola
Vaikka katsastuksesta tuntuu jokaisella olevan mielipide, ei Pekka Pakarinen muista kuulleensa, että kukaan olisi pitänyt sitä turhana.

Katsastusaseman nimi vaihtui elokuussa Vantaan Itä-Hakkilassa ja Ilolassa, mutta palvelun pelaamisen varmistavat tutut ammattilaiset. Nyt toimitaan Vantaan Omakatsastus Oy:nä.

Yrittäjä Pekka Pakarinen jos kuka tietää 35 vuoden kokemuksella, millä vauhdilla katsastusala muuttuu tänä päivänä meillä ja muualla. Hän ei tyydy pelkästään ajan hermolla olemiseen, vaan on aktiivisesti mukana vaikuttamassa muutoksiin.

– Olen aina halunnut olla mukana jo asioiden valmistelussa enkä vain valmiiden päätöksien vastaanottajana. Katsastus on osa liikenneturvallisuutta, mitä kaikkea sen ympärille rakentuukaan. Suomessa on katsastettu ajoneuvoja lähes sata vuotta. On maita, joissa katsastus tapahtuu hiukan eri menetelmin kuin meillä. Ei meillä kuitenkaan ole varaa sanoa, että oma tapamme olisi ainoa oikea. Se on yksi tapa, jolla on kuitenkin saatu selvää mitattavaa hyötyä.

Teknisten vikojen osalta liikenneturvallisuus on Pekka Pakarisen mielestä Suomessa
hyvissä kantimissa.

Ala tarvitsee ammattilaisia. Omakatsastuksessa on hyvä ja monitaitoinen henkilöstö jonka ammattitaitoa pidetään yllä.

Palvelusisältö erottelee asemat

Itse katsastustapahtumassa ei Pekka Pakarisen mielestä voi olla juurikaan eroja eri asemien välillä.

– Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi antaa selkeät ohjeet koko prosessiin. Lisäksi katsastajan työn tukena ovat mittalaitteet. Niiden lukemien perusteella on asiakkaalle helpompi perustella korjaustarpeita, joista osan ammattilainen havaitsee kyllä ilmankin mittaria. Tämä vähentää myös katsastajaan ehkä kohdistunutta vallankäyttäjän tunnetta.

Esimerkiksi Pekka Pakarinen antaa vasta 2000-luvulla käyttöön otetun iskunvaimennintesterin.

– Koska tiettyihin asioihin tottuu, autoilija ei ehkä huomaa itse korjaustarvetta. Mittarilukemin se voidaan osoittaa selkeästi. Täytyy myös muistaa, että katsastuksessa tulee aina myös jonkun verran hylkääviä päätöksiä. Mitkään niistä eivät perustu mielivaltaan, vaan tarkkoihin kriteereihin.

– Yksi asia kuitenkin erottaa asemia; nelivetoisten autojen yleistyessä eivät kaikki katsastusasemat ole investoineet jarrudynamometriin, joka soveltuu nelivetoisten testaamiseen, vaan tarkastus suoritetaan Trafin siunauksella koeajolla.

Omakatsastuksessa kuitenkin testaaminen perustuu dynamometrin antamiin faktoihin.

– Pyrimme palvelemaan aina niin, että asiakkaalle syntyy myönteisiä muistijälkiä katsastustapahtumasta.

Omakatsastus Itä-Hakkila ja Ilola
Tiskin takana valmiina palvelemaan Henna Laurila.
Edulliset hinnat

Omakatsastuksen Itä-Hakkilan katsastusasemalle voi tuoda katsastettavaksi niin henkilö-, linja- ja kuorma-auton kuin moponkin. Ilolassa katsastetaan toistaiseksi henkilö- ja pakettiautoja ja niihin kytkettäviä perävaunuja. Asemilla tehdään määräaikais-, rekisteröinti- ja muutoskatsastuksia sekä päästömittauksia.

– Monet asemat ovat karsineet rekisteröiniti- ja siihen liittyvät palvelut pois palveluvalikoimastaan, mutta Omakatsastuksessa haluamme tarjota nekin. Jopa venerekisteröinti on tulossa valikoimaan.

– Opastamme mielellämme kaikessa mahdollisessa ja teemme myös tilapäisiä liikenteestä poistoja ja omistajan vaihdoksia, joiden tekeminen itse netissä on osoittautunut monelle varsin virheherkäksi, ammattilainen kertoo.

Perävaunujen ja suurikokoisten ajoneuvojen katsastukseen sekä rekisteröinti- ja muutoskatsastuksiin pitää varata aika. Muut katsastukset hoidetaan joustavasti ajanvarauksella tai ilman sitä.

Katsastushinnat ovat Pekka Pakarisen mukaan suunnilleen puolittuneet viimeisen viiden vuoden aikana. Kun ennen katsastuksen hinnalla sai tankillisen bensaa, nyt ei saa puoltakaan.

Omakatsastus
Itä-Hakkilassa palvelee: ma–pe 8–18 ja la 9–14
ja
Ilolassa: ma–pe 8–17.

TURVALLISTA MATKAA!

Tarkista syksyn tullen:
• Renkaiden kunto vesiliirron estämiseksi
• Valot ja akunkunto – jotta näet ja tulet nähdyksi eikä matka katkea kesken kaiken
• Nesteiden pakkaskestävyys, ettei pakkanen yllätä
• Tuulilasin pyyhkijöiden kunto ja puhdista lasit – myös sisäpuolelta!

Yhteystiedot

Vantaan Omakatsastus
Itä-Hakkila
Mittatie 27, 01260 Vantaa
Puh. 044 711 6901

Ilola
Laaksotie 33, 01390 Vantaa
Puh. 044 711 6903
www.omakatsastus.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä