Munkkiniemen apteekista sujuvasti hyvää palvelua

Munkkiniemen apteekista sujuvasti hyvää palvelua

2021
Munkkiniemen apteekki
– Tervetuloa tutustumaan meihin sekä apteekkimme tuotevalikoimaan ja palveluihimme, toivottavat farmaseutit Martina Brenner (vas.) ja Anttoni Markkanen sekä apteekkari Liisa Kärkkäinen.

Munkkiniemen apteekki on hyvällä paikalla oleva asiantuntevan ja ystävällisen palvelun apteekki. Sinne pääsee kätevästi monilla julkisilla liikennevälineillä, ja maksuttomat parkkipaikat oven edessä tekevät autoilijan asioinnista vaivatonta.

Jo vuosikymmeniä palvellut Munkkiniemen apteekki sijaitsee terveyskeskuksen naapurissa. Asiakkaina on yksityishenkilöiden lisäksi kotihoidon asiakkaita ja palvelutaloja, kuten Munkkiniemen Saga, jonka kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

Munkkiniemen apteekkiApteekin pitkät aukioloajat tekevät asioinnista helppoa myös työ- ja kotimatkojen tai muun liikkumisen yhteydessä. Kanta-asiakkuus palkitsee ostosten keskittämisestä esimerkiksi ei-lääkkeellisistä itsehoitotuotteista saatavilla alennuksilla ja e-reseptin maksuttomalla uusimisella, jonka nykyisin voi tehdä myös itse Kelan sähköisessä Omakanta-palvelussa.

Monipuolista palvelua myös ruotsin kielellä

Apteekkari Liisa Kärkkäinen tuli Munkkiniemeen toukokuussa 2015 työskenneltyään yli 26 vuotta proviisorina Itäkeskuksen apteekissa.

– Muutos oli aika suuri, mutta hetkeäkään en sitä kadu. Täällä on ihana ja ammattitaitoinen henkilökunta ja paljon uskollisia asiakkaita. Heitä palvelemassa on myös ruotsia äidinkielenään puhuva farmaseutti sekä kosmetologi, joka tuntee hyvin apteekkikosmetiikan.

Apteekki on opetusapteekki. Farmasian opiskelijat saavat käytännön työharjoittelua samalla, kun henkilökunta kuulee yliopistomaailmassa puhaltavista uusista tuulista.

Koko perheen apteekki

Reseptilääkkeiden lisäksi apteekista löytyy hyvä valikoima itsehoitotuotteita vauvasta vaariin, ja henkilökunta opastaa mielellään tuotteiden valinnassa ja käytössä. Apteekki tarjoaa yksilöllistä palvelua ja tuotevalikoimaa uudistetaan asiakkaiden tarpeiden mukaan.

– Pian alkaa taas aurinkotuotteiden sesonkiaika. Niitä meillä on koko perheelle sopivin suojakertoimin. Apteekkikosmetiikan sarjoista löytyy tuotteita sekä naisille että miehille. Valikoimiimme on palannut myös Louis Widmer, kertoo Liisa Kärkkäinen.

Annosjakelu helpottaa arkea

Maksullisena palveluna apteekissa on tarjolla lääkkeiden annosjakelupalvelu.

– Koneellinen annosjakelu on tutkitusti erittäin turvallinen ja hygieeninen tapa toimittaa lääkkeet annospusseihin pakattuna asiakkaalle yleensä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palvelusopimusta tehtäessä tarkistetaan lääkityksestä mahdolliset päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset. Palvelua käytettäessä vältytään turhilta ostoksilta ja apteekki huolehtii reseptien uusinnoista, kertoo apteekkari.

Annosjakelupalvelua käyttävät useat kaupungin kotisairaanhoidon asiakkaat ja läheiset palvelutalot, mutta apteekki tarjoaa sitä myös yksityisasiakkaille ja tarvittaessa myös kotiin kuljetettuna.

Lääkehoidon arviointipalvelut edistävät turvallisuutta

Lääkityksen tarkistuspalvelu edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Maksullinen lisäpalvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville.

Palvelussa selvitetään perusteellisesti lääkkeiden ja itsehoitotuotteiden käyttö, tarpeellisuus ja mahdolliset yhteisvaikutukset, varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajat sekä kirjataan mahdolliset haittavaikutukset, joihin koetetaan löytää helpotusta. Asiakas saa kirjallisen raportin.

– Lääkehoidon kokonaisarviointi on puolestaan palvelukokonaisuus, jossa tehdään perusteellinen kartoitus asiakkaan sairauksista ja lääkityksestä ja laaditaan toimenpide-ehdotukset ongelmien ratkaisemiseksi. Arviointi toteutetaan lääkärin aloitteesta lääkärin, hoitajan, asiakkaan ja proviisorin yhteistyönä, kertoo työhön pätevyyden hankkinut Liisa Kärkkäinen.

Yhteystiedot

Munkkiniemen apteekki
Professorintie 2
00330 Helsinki
Puh. 09 477 0100
info@munkkiniemenapteekki.fi
www.munkkiniemenapteekki.fi

Apteekki palvelee
ma–pe 8–18.30 ja la 9–15.

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä