Modernia herkuttelua perinnemiljöössä

Modernia herkuttelua perinnemiljöössä

1286
Ravintola & Catering Wanha Laamanni Porvoo
Ravintolan remontissa avartunut sisäänkäynti ja upea ravintolasali houkuttelevat peremmälle.

Modernit skandinaaviset ja suomalaiset makuelämykset ovat vallanneet perinteisen Ravintola Wanhan Laamannin ruokalistat. Myös historiallista miljöötä on uudistettu hienovaraisesti nykyaikaiseen ja toimivaan suuntaan sekä ravintolasalien että keittiön puolella.

Ravintola & Catering Wanha Laamanni Porvoo
Päivän kalana Teemu Lehtonen tarjoili kuvauspäivänä Loviisanlahdelta pyydettyä kuhaa lisukkeineen.

Ravintola Wanha Laamanni on ollut viimeiset viisi vuotta kahden keittiömestarin, Teemu Lehtosen ja Niclas Kavanderin omistuksessa. Yrittäjät toteuttivat pian ravintolassa mittavan remontin; saleja uusittiin ja seiniä kaatui, paikkoja ehostettiin ja keittiökin remontoitiin uuteen uskoon.

– Ruokatuote on meillä isossa keskiössä. Siihen ja sen huippulaatuun panostamme. Lähtökohtana ovat aina kunkin kauden tarkoin valitut raaka-aineet. Niinpä à la carte -listamme uudistuu viisi kertaa vuodessa, jotta pysymme kiinni sesongissa, kertoo Teemu Lehtonen.

Yllätyksellisiä makuja

Ravintolan suosituin annos on 26 euroa maksava päivän kala. À la carte -listan vaihtoehtojen lisäksi herkutteluun voi valita kuukausittain vaihtuvan kolmen ruokalajin kampanjamenun 29 euron hintaan.

Wanhassa Laamannissa vaalitaan perinteisiä suomalaisia ruuanvalmistustapoja, kuten savustusta ja pikkelöintiä. Niillä saa Teemu Lehtosen mielestä yllätyksellisiä makuvivahteita tuttuihinkin raaka-aineisiin. Esimerkeiksi hän antaa savustetun bataatin ja pikkelöidyt sinapinsiemenet.

– Teemme myös itse juustoa ja kaikki tarjottavat leivät sekä kastikkeet alusta alkaen omassa keittiössä. Loihdimme maistuvat menukokonaisuudet myös ryhmille.

Ravintola & Catering Wanha Laamanni Porvoo
Yläkerran saliin saatiin lisäpaikkoja avaamalla ja kunnostamalla vanha varasto.
Upea miljöö ja hienot näköalat

Porvoon Tuomiokirkon kupeessa sijaitseva ravintolarakennus on valmistunut vuonna 1790. Ravintolana se on toiminut vuodesta 1978.

Sisätilat jakaantuvat kahteen kerrokseen, joissa kummassakin on 35 asiakaspaikkaa sekä tunnelman kruunaava kaunis takka. Pihalla on iso, 70-paikkainen terassi, josta on upeat näkymät yli vanhan Porvoon kattojen aina Porvoonjoelle saakka.

Ravintola on avoinna talvikaudella:
Ma klo 11-23
Ti-ke ryhmille tilauksesta
To-la klo 11-23
Su klo 12-20

Yhteystiedot

Ravintola & Catering Wanha Laamanni
Vuorikatu 17
06100 Porvoo
Puh. 020 752 8355
wanha.laamanni@wanhalaamanni.fi
www.wanhalaamanni.com

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä