Liikuntalääketieteen tieto-taito aktiivikuntoilijan käyttöön

Liikuntalääketieteen tieto-taito aktiivikuntoilijan käyttöön

1374
Mehiläinen Matinkylä
Monipuoliset terveyspalvelut tarjoava Mehiläinen Matinkylä löytyy helposti Fortumin talosta Isoa Omenaa vastapäätä, Länsiväylän toiselta puolelta.

Urheilu- ja rasitusvammojen ennaltaehkäisy on liikuntalääketieteen ydintehtävä. Erikoisala yhdistetään helposti ammattiurheilijoihin, mutta Mehiläinen Matinkylän Liikuntaklinikalla alan monipuolinen tieto-taito on kaikenikäisten ja -kuntoisten liikkujien tai säännöllisen liikunnan aloittamista suunnittelevien käytettävissä.

Mehiläinen Matinkylän Liikuntaklinikalle saa ajan nopeasti, usein jo seuraavaksi päiväksi. Siellä pääsääntöisesti arkisin työskentelevällä Esa Liimataisella on poikkeuksellisen laaja osaaminen ja kokemus.

Ennen yleislääkäriksi ja liikuntalääketieteen erikoislääkäriksi valmistumistaan Liimatainen suoritti Jyväskylän yliopistossa liikunnanopettajan ja valmentajan tutkinnot sekä väitteli liikuntatieteiden tohtoriksi. Nyt loppusuoralla on ortopedi Sakari Oravan leikkaamia potilaita koskevan tutkimuksen viimeistely väitöskirjaksi.

– Näkemys eri lajitekniikoista, tavoitteellisen harjoittelun vaatimuksista ja lihastasapainon hallinnasta auttaa ymmärtämään liikuntaan liittyvien kiputilojen yhteydet. Kun uhkaavat tekijät pystytään ennaltaehkäisemään, vältytään parhaiten loukkaantumisilta. Jos niitä kuitenkin tulee, meillä ongelman syyt kyllä selviävät. Tarvittaessa on apuna laboratoriomme ja röntgenimme sekä Mehiläinen Töölön magneettikuvaus.

Mehiläinen Matinkylä
Mehiläinen Matinkylän ja Espoon Palloseuran Jalkapallo ry:n tuore yhteistyösopimus mahdollistaa osaltaan liikuntalääketieteen tieto-taidon viemisen terveen harjoittelun tueksi.

Mehiläinen Matinkylän ja Espoon Palloseuran Jalkapallo ry:n tuore yhteistyösopimus mahdollistaa osaltaan liikuntalääketieteen tieto-taidon viemisen terveen harjoittelun tueksi.

Vanhemmat avainasemassa

Esa Liimatainen painottaa, kuinka tärkeää kaikenikäisille olisi liikkua oikein.

– Erityisesti lasten ja nuorten harjoitteluun pitäisi saada pätevimmät valmentajat, jotta myöhemmin ei tarvitsisi korjata niin paljon tekniikkavirheitä. Kasvavien kipuja ja kolotuksia pitäisi myös seurata ja niihin on syytä puuttua mahdollisimman varhain. Pallo on valmentajilla, mutta erityisesti vanhemmilla. Kevyempi harjoittelu toipumisen aikana pitää mukana porukassa eikä jätä kenellekään liian pitkiä harjoitustaukoja.

Tule käymään

Liikuntaklinikalta saa apua myös harjoitusohjelman tekoon ja analysointiin.
Harjoittelun pitää olla nousujohteista ja riittävän monipuolista ja samalla elimistölle täytyy antaa aikaa sopeutua. Ohjelman tarkistus on paikallaan, jos tulosta ei synny tai tulee vaivoja. Terveenä harjoittelun lisäksi pitää huolehtia hyvästä ravinnosta ja riittävästä levosta.

– Oikein suunniteltu harjoittelu motivoi ja tuo tuloksia. Jos harjoitteluun tai palautumiseen liittyvät asiat askarruttavat, suosittelen varaamaan 30 minuutin erikoislääkäriajan ja tulemaan vastaanotolle. Selvitetään taustat ja varmistetaan, että esimerkiksi sairaudet, lääkitykset ja muut riskitekijät otetaan harjoittelussa asianmukaisesti huomioon. Tuloksena on kohonnut kunto, joka vaikuttaa myös moniin sairauksiin positiivisesti.

Fortumin talossa ja mobiilisti

Monipuoliset terveyspalvelut tarjoava Mehiläinen Matinkylä löytyy helposti Fortumin talosta Isoa Omenaa vastapäätä, Länsiväylän toiselta puolelta. Lähimmät muut lääkärikeskus- ja työterveysyksiköt löytyvät Leppävaarasta ja Myyrmäestä.

Henkilökohtaisia palveluja täydentämään on kehitetty toimivia digipalveluja. OmaMehiläinen-mobiilisovelluksella asiakas saa muun muassa käyttöönsä Digiklinikan ympäri vuorokauden, voi uusia helposti reseptinsä ja tilata reseptilääkkeet kotiin OmaMehiläisen digiapteekista.

Yhteystiedot

Mehiläinen Matinkylä
Piispanportti 10 A, 3. krs
02200 Espoo
Avoinna ma–to 8–20, pe 8–15

Mehiläinen Leppävaara
Panorama Tower, Hevosenkenkä 3, 4. krs
02600 Espoo
Avoinna ma–to 8–20, pe 8–18, la 9–15

Mehiläinen Myyrmäki
Liesikuja 5
01600 Vantaa
Avoinna ma–to 7.30–20, pe 7.30–18
Ajanvaraus netissä 24/7 tai puh. 010 414 00
(ma–la 6–20, su 6–22)
www.mehilainen.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä