Lääkkeetöntä hoitoa Migreeniin

Lääkkeetöntä hoitoa Migreeniin

4095
Cranion Migreeniklinikka
Elämän liiallinen suorittaminen on Cranionin Lasse Kiehelän (vas.), Hannu Hakalan ja Henna Lehdon mielestä yksi suuri syy migreeniin, muihin päänsärkyihin ja lihasjännityksiin.

Migreeni on monitahoinen yksilöllinen sairaus, jonka lääkkeettömään hoitoon ja asiakkaiden auttamiseen Cranion migreeniklinikalla koetaan aitoa paloa. Lisäksi tarjotaan perustyötä tukevia hoitoja, kuten hierontaa ja fysioterapiaa. Konsultaatiokäynti on maksuton. Sillä kannattaa aloittaa.

Cranion migreeniklinikan CMT Method migreenihoito perustuu pään ja kasvojen alueen sekä niska-hartiaseudun manuaaliseen käsittelyyn. Lisäksi siinä vaikutetaan hermostoon käsittelemällä hermopisteitä.

Cranion-yritys perustettiin vuonna 2012. Näiden vuosien aikana sinne on kerääntynyt paljon lisätietoa ja kokemusta migreenistä ja sen hoidosta.

– Ammattilaisemme ovat kehittäneet hoitomenetelmää jatkuvasti eteenpäin. Tämä on uniikkijuttu, johon uskomme ja jolla olemme saaneet aikaan hyviä tuloksia potilastyössä. Joku on saanut helpottavan avun nopeastikin, toisella siihen kuluu enemmän aikaa, kertoo yritystä perustamassa ollut Hannu Hakala.

Migreeni on monitahoinen

Koska migreeni on hyvin monitahoinen sairaus, se vaatii ehdottomasti yksilöllistä hoitoa. Geeniperimän lisäksi sairauteen vaikuttavat monet ulkoiset tekijät, elintavat, nukkuminen ja stressi.

Tyypillinen Cranionin asiakas on kiireinen työikäinen nainen. Migreenistä kärsiviä on kuitenkin kaikissa ikäryhmissä.

– Asiakaskuntamme koostuu 10–70-vuotiaista. Moni on kyllästynyt lääkitykseen ja hakee muunlaista apua. Sairautena migreeniä ei voida parantaa, mutta hoidon avulla kohtauksia voidaan vähentää, niiden kestoa lyhentää ja voimakkuutta heikentää. Jos tilanne saadaan vaikka 50 prosenttia paremmaksi, voidaan olla aika tyytyväisiä, toteaa Lasse Kiehelä, CMT-hoitaja ja koulutettu hieroja.

Kokonaisvaltaisesta hoidosta paras apu

Cranionin migreenihoidon pohjana on lihasten rentouttaminen ja sitä kautta aineenvaihdunnan paraneminen. Manuaalisen hoidon lisäksi klinikalla annetaan ohjausta terveellisistä elintavoista ja stressinhallinnasta.

– Keskustelu asiakkaan kanssa on todella tärkeää. Asiakassuhteen etenemisen myötä on parhaat mahdollisuudet löytää migreenin vaikuttavat tekijät, tarttua niihin ja suunnata hoito asiakkaan tarpeita vastaavaksi, kertoo Henna Lehto, CMT-hoitaja ja fysioterapeutti.

Ammattilaiset muistuttavat, että toki lääkkeilläkin on migreenin hoidossa paikkansa, kunhan oikeat vaihtoehdot on löydetty kokeillen yhdessä hoitavan lääkärin kanssa. Tarvittaessa CMT-hoitajat ohjaavat asiakkaan lääkäriin diagnoosia tai lääkkeiden saantia tai vaihtoa varten.

Konsultaatiosta alkuun

Cranionin maksuttomalla 45 minuutin konsultaatiokäynnillä selvitetään asiakkaan tilanne yksilöllisen hoidon suunnittelua varten. Ammattilaiset kertovat, että moni kokee helpottavana jo sen, että joku aidosti kuuntelee ja ymmärtää.

Hoitokertojen tarve on yksilöllinen, mutta usein hoito aloitetaan 4–5 hoitokerran tiiviillä sarjalla.

– Avun saatuaan moni käy meillä säännöllisesti hoitotulosta ylläpitävässä hoidossa, jolloin hän saattaa selvitä migreeninsä kanssa jopa kokonaan ilman lääkkeitä. Se on tietysti upea tilanne. Hoidon muoto saattaa myös muuttua esimerkiksi hoitavaksi hieronnaksi. Hemmotteluhoitoja emme harrasta. Kaiken mitä teemme, pitää johtaa johonkin, tiivistää Lasse Kiehelä.

Ajan Cranion migreeniklinikan konsultaatioon ja hoitoihin voi varata nettiajanvarauksesta tai puhelimitse.

Toimipisteemme sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Leppävaarassa, tarkemmin Perkkaalla. Alueella on runsaasti maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Yhteystiedot

Cranion Oy
Itsehallintotie 6
02600 Espoo
Puh. 050 412 1100
info@cranion.fi
www.cranion.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä