Kuville uusi elämä

Kuville uusi elämä

1897
Memofoto
Eija Laakkosen pyörittämästä Memofotosta löytyy studiokuvauksen lisäksi monipuolinen palvelu- ja tuotevalikoima.

Valokuville on auennut uusi elämä, jota rajoittaa lähinnä vain ihmisen mielikuvitus. Uusien kuvatuotteiden rinnalla pitävät kuitenkin pintansa perinteiset paperikuvat sekä ammattilaisen studiossa tekemä muotokuvaus.

Memofoto on Tikkurilassa yli 60 vuotta toiminut perheyritys, jossa on sekä vaalittu korkeaa ammattitaitoa ja arvokkaita perinteitä että lähdetty innolla mukaan valokuvausalalla möyrineeseen rajuun digimuutokseen.

Yrityksessä tehdään studiokuvauksia, myydään kameroita ja monenlaisia valokuvaustarvikkeita sekä toimitetaan paperisia valokuvia, kuvakirjoja ja suuri joukko muita kuvatuotteita.

Nyt Memofotoa pyörittävä Eija Laakkonen on saanut lapsesta asti tuntumaa valokuviin ja studiokuvaukseen vaarinsa perustamassa, sittemmin äitinsä omistamassa kuvaamossa. Toiminta alkoi Asematiellä ja Tikkurissa studio ja myymälä on ollut kauppakeskuksen alkuajasta lähtien, eli nyt 25 vuotta.

Memofoto
Paperikuvien teettäminen puhelimen kuvista on helppoa Memofoton automaatin ansiosta.
Tärkeimmistä paperikuvat

Digitaalisten valokuvien säilyvyys on Eija Laakkosen mielestä alan suuri kysymys.

– Sekin mietityttää, kuinka kauan kuvat säilyvät tallessa puhelimessa. Tärkeimmistä kuvista kannattaakin mielestäni teettää edes muutama paperikopio. Kuvakirjan teettäminen on toinen hyvä vaihtoehto. Se on helppoa. Kuvakirjojen määrä onkin monipuolistunut ja lisääntynyt mukavasti monestakin syystä.

Kerran elämässä muotokuvaan

Toinen ammattilaisvinkki koskee studiokuvausta.
– Muotokuvaus studiossa tuottaa niin erilaisia kuvia. Jokaisen kannattaisi käydä kuvauttamassa itsensä ainakin kerran jossain vaiheessa elämäänsä.

Perinteisten rippi-, ylioppilas- ja hääkuvien lisäksi studiossa tehdään muun muassa yksilö- ja perhekuvauksia. Myös some-kuvauksia on tehty erilaisten ja yksilöllisten lopputulosten varmistamiseksi.

– Aika uusi ilmiö ovat lemmikkikuvaukset. Jännittävin kuvauskohde on tainnut olla meillä neljän villin kissanpoikasen pesue. Keväällä tuli uutuutena mukaan 3D-patsaskuvaus, Eija Laakkonen kertoo.

Kotiin tai lahjaksi

Kuvatuotteiden kirjo kasvaa jatkuvasti. Eija Laakkonen laskee niitä olevan toistasataa ja toteaa vain mielikuvituksen rajoittavan toteutuksia.

– Esimerkiksi sisustustuotteissa löytyy akustiikkalevyjä, verhoja ja keittiön välitiloja. Lahjatuotteita voidaan tehdä esimerkiksi yrityksen logolla. Kuvan paikalla voidaan käyttää myös vaikka lapsen piirustusta.

Memofotossa palvelee viisi ammattilaista arkisin kello 9–19 ja lauantaisin 10–16.

Yhteystiedot

Memofoto
Kauppakeskus Tikkuri
Asematie 4–10
01300 Vantaa
Puh. 09 838 7000
www.memofoto.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä