Kokenutta ja välitöntä välittämistä

Kokenutta ja välitöntä välittämistä

1557
Kotikatu LKV
Kotikatu LKV löytyy meren ääreltä Herttoniemenrannasta, Laivalahden pohjukasta.

Kotikatu LKV Oy on kokeneiden kiinteistönvälittäjien uudehko yhteinen yritys, jossa työtä tehdään asiakasta kuunnellen, intohimoisesti ja jalat tiukasti maassa. Työssä on tekemisen meininki ja ydinajatuksena on tarjota paikallista osaamista.

Kotikatu LKV:n vuonna 2014 perustaneilla Jyrki Matilaisella ja Markku Heinosella on yhteistä kokemusta yli 35 vuotta Itä-Helsingin asuntokaupasta. He kyllästyivät isoon toimijaan hiipineeseen mammuttitautiin ja halusivat keskittyä asuntokaupan tekoon suurella sydämellä. Nyt joukkoon on liittynyt sekä muita kokeneita välittäjiä että uuteen alaan innolla paneutuvia.

– Ei kiinteistönvälitystyö ole mitään rakettitiedettä. Tärkeintä on kuunnella asiakasta ja jakaa osaamistaan. Työn kovaa ydintä ovat omat asiakaskohtaamiset. Meillä ei ole pankkisidonnaisuuksia, mutta entuudestaan hyvät yhteydet Danske Bankiin varmistavat, että rahoitusneuvottelut käyvät tarvittaessa joustavasti, kertoo Jyrki Matilainen.

Nyt vallitsevat Matilaisen mukaan myyjän markkinat. Hän heittää ilmaan kysymyksen: Kannattaako asunnon myyjän lähteä kokeilemaan myyntiä itse, kun ammattilaisten palkkiot ovat pudonneet todella kohtuulliselle tasolle?

Sama yhteyshenkilö alusta loppuun

Kotikatu LKV:ssä jokainen välittäjä hoitaa jokaisen oman projektinsa alusta loppuun.

– Teemme tietysti myynnin tehostamiseksi tiivistä yhteistyötä, mutta haluamme varmistaa, ettei yksikään toimeksianto jää huonolle hoidolle. Tämä on sitä välittävää välittämistä. Heittäydymme työhön täysillä emmekä luovuta, vaikka keskimääräiset myyntiajat ovatkin pidentyneet.

Matilaisen mukaan kotikatulaisten ammattiylpeys vaatii myös, ettei yhtään asuntoa laiteta myyntiin ilman laadukkaita kuvia ja pohjapiirrosta.

– Yleisesittely on kokemustemme mukaan edelleen suomalaisten juttu. Kynnys lähteä katsomaan on matala, ja asunto pitää nähdä, tuntea ja kokea.

Putkiremonttia ei pelätä

Kokeneen kiinteistönvälittäjän selkeä näkemys on, että asunnon ostajat ovat nykyisin valmiita ottamaan vastaan putkiremontin.

– Asunnon laittoa myyntiin ei kannata sen vuoksi viivyttää. Ostajat ovat valveutuneita ja remontointitapoja on monia. Remontin yhteydessä ostaja saa sellaiset tilat kuin haluaa. Harva myyjä saa odottaen remonttihintaa takaisin asunnon myyntihinnassa.

Tutustu yhtiöön

Asunto-osakeyhtiössä tarvitaan ammattitaitoa ja sen hallinnon on oltava hyvissä käsissä. Useimpien ihmisten suurin varallisuus on asunnossa, joten sen hoitoa ei voi laiminlyödä.

– On turha valittaa, jos ei ole käynyt kokouksissa edes kuuntelemassa. Välittäjänä näkee hämmästyttävää välinpitämättömyyttä. Ihmiset eivät tiedä, mitä yhtiössä tapahtuu ja mitä on tulossa.

Nyt on Matilaisen mielestä hyvä aika ostaa asunto, koska vuoden 2015 tilinpäätöstiedot alkavat olla käytettävissä eikä päätöksiä tarvitse tehdä vanhojen tietojen perusteella. Oleellista on saada käsiinsä tilinpäätöstiedot, toimintakertomus ja yhtiöjärjestys.

– Vuokratontista kannattaa selvittää, milloin vuokra-aika on päättymässä. Se nimittäin tietää melko varmasti selkeää asumiskulujen nousua.

Kansainvälistyminen näkyy

Helsingin kansainvälistyminen näkyy Jyrki Matilaisen mielestä kiinteistönvälitysalallakin.

– Nyt ovat asuntomarkkinoille tulleet perinteisten venäläisten ja virolaisten lisäksi Suomessa jo vuosia asuneiden muiden kansallisuuksien edustajat, kuten kiinalaiset, intialaiset ja Afrikan maista lähteneet. He hankkivat omistusasuntoja ja vaihtavat kotia kantasuomalaisten tapaan. Tarvitaan vähän uudenlaista ajattelua ja kielitaitoa. Meillä sitä löytyy sekä englannin, venäjän ja ruotsin kielissä.

Yhteystiedot

Kotikatu LKV Oy
Laivalahden Puistotie 7
00810 Helsinki
Puh. 044 700 3790
itahelsinki@kotikatulkv.fi
www.kotikatulkv.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä