Kevät on uudistumisen aikaa – myös Nordean Ison Omenan konttorissa

Kevät on uudistumisen aikaa – myös Nordean Ison Omenan konttorissa

4076
Nordea Iso Omena
Asiakkaan tulee Soili Puustisen (vas.) ja Titi Saarikivi-Eräheimon mielestä kokea saavansa pankista asiointitavasta riippumatta aina erinomaista palvelua.

Nordean Ison Omenan konttori on avoinna nyt myös lauantaisin kello 10–16. Aukioloajan laajennuskokeilu kattaa kassapalveluita lukuun ottamatta kaikki muut pankkipalvelut. Asiakaspalaute lauantain aukiolosta on ollut erittäin myönteistä.

Nordean Ison Omenan konttorin konttorinjohtaja Soili Puustinen kertoo tyytyväisenä pankin lauantaihin laajentuneesta aukiolosta.

– Vain kassapalvelut eivät ole mukana tässä kokeilussa, mutta muuten olemme auki lauantaisin kello 10–16. Olemme täällä asiakkaita varten; he voivat tulla hoitamaan rauhassa pankkiasioitaan, kuten säästämisen neuvottelunsa, tai keskustelemaan pankkipalveluiden monipuolisesta käytöstä. Opastamme ja neuvomme mielellämme, kuinka uudet palvelut otetaan monipuoliseen käyttöön.

Asuntolainaneuvottelut ovat myös lauantaisin saaneet suuren suosion.

– Asiakkaat ovat antaneet myönteistä palautetta lauantain aukioloajastamme. Arkisin konttorissamme on myös SKV:n ja HK:n kiinteistövälittäjiä, joilta asiakkaamme saavat helposti ja vaivattomasti tietoa oman asuinalueensa hintakehityksestä, kertoo konttorinjohtaja Titi Saarikivi-Eräheimo.

Muutoksia asuntorahoitukseen

Asuntorahoitukseen on tulossa muutoksia heinäkuussa 2016. Lainakatto on uusi säännös kaikille pankeille.

– Muutoksen myötä asuntolainaa otettaessa pitää olla omarahoitusosuutta vähintään 10 prosenttia tai vastaava määrä muita vakuuksia. Usein se tarkoittaa sitä, että asunnon ostajalla täytyy olla 10 prosenttia lainasummasta säästössä, mikäli ei ole käytettävissä muita vakuuksia esimerkiksi vanhemmilta, Titi Saarikivi-Eräheimo kertoo.

Ammattilaiset suosittelevat ASP-säästämistä

ASP-tili on nordealaisten mielestä hyvä vaihtoehto ensiasunnon ostajalle, sillä lainakaton kiristykset eivät koske ASP-säästäjiä.

– Se tarkoittaa sitä, että lainan saamiseksi riittää Valtiontakaus. ASP-säästämisessä hyvä puoli on myös se, että rahat saa kerrytettyä pikku hiljaa hyvissä ajoin. Tilille täytyy tehdä vähintään kahdeksan 150 euron talletusta kolmen kuukauden välein ja säästää ainakin kahden vuoden ajan. ASP-laina voidaan myöntää, kun säästössä on vähintään 10 prosenttia ja maksukyky riittää lainan maksuun.

Erinomaista palvelua monella tavalla

Nordea pyrkii olemaan siellä missä sen asiakkaatkin ovat. Perinteinen pankkikonttori muuttaa muotoaan.

– Ison Omenan konttori on asiakasvirtojen äärellä ja se on yksi osa palveluamme. Suunta tosin on nykyään, että asiakkaat ovat mielellään yhteydessä palveluntarjoajiin tietokoneiden ja laitteiden välityksellä. Sitä mahdollisuutta kehitämme jatkuvasti. Meidän 24/7 palvelumme on puhelinsoiton päässä. Asiakkaat voivat käydä verkkotapaamisia kanssamme kello 7.30–22, myös lauantaisin. Verkkotapaamiset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti ja niistä saamme erittäin hyvää palautetta, kertoo Titi Saarikivi- Eräheimo.

Konttorinjohtajat painottavat, että tapahtuipa asiakkaan kohtaaminen fyysisesti tai verkon välityksellä yhteinen tavoite on, että asiakas kokee saaneensa erinomaista palvelua.

– Asiakkaan kuuntelu ja hänen asiansa ymmärtäminen on ensimmäinen lähtökohta asiakkaan auttamiseen. Asiakkaan tunteminen on sekä asiakkaan että pankin etu. Pankkitoiminta perustuu luottamukseen. Siksi on tärkeää, että pankki tuntee ja tietää asiakkaittensa rahaliikenteen ja kokonaisvarallisuuden, jotta voi tältä osin olla myös turvaamassa asiakkaan varoja. Asiakkaan tunteminen on myös turvallisuusasia ja pankeilla on siihen lakisääteinen velvoite, muistuttaa Soili Puustinen.

Yhteystiedot

Nordea Iso Omena Piispansillan konttori
Piispansilta 11, 02230 Espoo
Avoinna ma–pe 10–16.30 ja la 10–16 tai sopimuksen mukaan
Verkkotapaaminen, asiakaspalvelu, neuvonta ja ajanvaraukset eri kanaviin 24/7 Puh. 0200 3000 (paikallispuhelun hinta)
www.nordea.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä