Kauniaisten Apteekki – Grankulla Apotek on todellinen lähiapteekki

Kauniaisten Apteekki – Grankulla Apotek on todellinen lähiapteekki

2805
Kauniaisten Apteekki – Grankulla Apotek
Kauniaisten apteekissa palvellaan, kuten kaksikielisessä kaupungissa kuuluukin – suomeksi tai ruotsiksi asiakkaan haluamalla tavalla. Lääke- ja muu neuvonta ovat työn keskeistä sisältöä.

Kauniaisten ja sen ympäristön asukkaat tuntevat lähiapteekkinsa ystävällisestä, ripeästä ja joustavasta palvelusta. Tähän on totuttu apteekin yli 100-vuotisen historian aikana. Asiakaspalvelu suomen tai ruotsin kielellä asiakkaan toivomuksen mukaan on erittäin arvostettu palvelun piirre. Kauniaisten apteekki on Jorvin sairaalan lähin apteekki.

Kauniaisten Apteekki – Grankulla Apotek avasi ovensa asiakkailleen joulukuussa vuonna 1914. Suomen itsenäistyminen oli silloin vasta haavekuva, eikä Kauniaisten kaupungistakaan ollut mitään tietoa. Asiakkaat kuitenkin tarvitsevat aina lääkkeensä ja mieluusti läheltä asuinpaikkaa. Niinpä kauniaislaisten ja apteekin välille on syntynyt hyvä molemminpuolinen luottamus, kertoo apteekin 6. apteekkari Hannes Wahlroos. Hän tuli apteekkariksi vuonna 2012.

Apteekki julkaisi verkkosivuillaan 100-vuotismerkkipaalun kunniaksi apteekin historiikin suomeksi ja ruotsiksi. Siellä se on vieläkin kiinnostuneiden luettavissa (www.kauniaistenapteekki.fi).

Suomalainen apteekkijärjestelmä on kiistaton menestystarina

Näinä aikoina on muotia purkaa normeja ja sääntelyä sielläkin missä niillä on vankat perusteensa. Apteekit ovat joutuneet mukaan tähän keskusteluun.

Kilpailun lisääminen tuntuu olevan itsetarkoitus, sanoo apteekkari Wahlroos. Samalla kuitenkin unohdetaan, mitä lääkehintojen ja apteekkien sääntely ovat asiakkaille ja kansalaisille tuottaneet: erittäin maltillisena pysyneen lääkkeiden hintakehityksen, korkean lääketurvallisuuden tason, hyvän toimitusvarmuuden, kattavan apteekkiverkoston koko Suomessa ja korkeasti koulutetun henkilökunnan.

– Enpä usko, että vapaa hintakilpailu ja kilpailuvetoinen apteekkisysteemi olisivat pystyneet samaan lopputulokseen, jatkaa Wahlroos.

Ajat muuttuvat – apteekin pitää muuttua mukana

Apteekit, kuten myös Kauniaisten apteekki, elävät mukana ajan muutoksessa. Hyvänä esimerkkinä olkoon reseptinkäsittelyn digitalisointi eReseptiksi, toteaa Wahlroos. Toinen esimerkki on luopuminen lääkkeiden valmistuksesta. Se on pienissä yksiköissä kustannustehotonta ja lisää lääketurvallisuusriskejä. Asiakkaamme ovat ymmärtäneet uuden tilanteen, lisää Wahlroos.

Suuri muutos toiminnan luonteessa näkyy myös tuotevalikoiman laajuutena. Ei toimiteta vain lääkkeitä, vaan tarjolla on suuri valikoima erilaisia terveys- ja hyvinvointituotteita, Asiakkaamme saavat lähes aina tarvitsemansa tuotteen lähiapteekistaan ja tätä arvostetaan, kertoo apteekkari.

Osaaminen ja palvelu

Hyvä palvelu muodostuu osaamisesta ja palvelukulttuurista. Olenkin iloinen siitä, että Kauniaisten apteekin henkilökunnassa näkyvät molemmat puolet.

– Meillä on sopiva yhdistelmä kokeneita ja hyvin asiakkaansa tuntevia pitkän linjan ammattilaisia sekä nuoria, nykykoulutuksen omaksuneita tulevaisuuden tekijöitä. Olen varsin luottavainen apteekin palvelukykyyn myös jatkossa, sanoo apteekkari Wahlroos.

Yhteystiedot

Kauniaisten Apteekki – Grankulla Apotek
Kirkkotie 15
02700 Kauniainen
puh. (09) 505 1331
www.kauniaistenapteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä