Käsintehty suomalainen kuulokoje tekee kuulemisen taas helpoksi

Käsintehty suomalainen kuulokoje tekee kuulemisen taas helpoksi

2375
Kuulohansa
Kuulokojeen valmistus on Kuulohansassa mikroskooppisen tarkkaa käsityötä alusta loppuun.

Kuulohansa on ainoa Suomessa toimiva yritys, joka valmistaa ja huoltaa käsityönä laadukkaita kuulokojeita nopeasti ja joustavasti. Uusimman ja parhaan teknologian käyttö varmistaa, että kojee palvelee käyttäjäänsä myös vaikeissa kuuntelutilanteissa.

Kuulohansan toiminnan sydän on asiakkaan kuulo, siinä ilmenneet puutteet sekä tarpeet erilaisissa olosuhteissa kuulemiseen. Yritys keskittyy huiputason teknologiaan ja palveluun yksityisesti.

– Meillä on selkeästi kolme hintatasoa, jotka kerromme avoimesti. Ne määrittelee käytetty kanavamäärä, eli se, miten pieniin osiin äänialueet on pilkottu ja kuinka tarkasti kojeen signaalinkäsittely prosessoi ääntä. Tämä on kojeen automaattista toimintaa ja tekniikkaa, johon käyttäjän ei tarvitse puuttua. Yleisperiaate on, että mitä hankalemmissa olosuhteissa kojeella kuunnellaan, sitä enemmän kalliista laitteesta on hyötyä, kertoo Kuulohansan Timo Lehtonen. Hän innostui kuuloasioista jo diplomi-insinööriopintojensa aikaan. Perheyritys on toiminut 30 vuotta.

Avoimella hintatiedotuksella halutaan Kuulohansassa varmistaa, ettei asiakas pety. Noin puolet yrityksen asiakkaista tulee sinne tyytymättömänä julkisen puolen palveluihin tai laitteisiin.

Kuulokojeiden lisäksi Kuulohansasta löytyy laaja valikoima erilaisia kuulemisen apuvälineitä. Esimerkkinä Lehtonen mainitsee kevyen langattoman lisäkaiuttimen, jolla saa vaikka television äänen kuulumaan häiriöttömästi vieressään.

Kuulohansa
Kuulohansaan on tilattu Sound Finder -niminen laite, jolla asiakas pystyy kuuntelemalla vertaamaan kahta eri teknologialuokan kojetta rinnakkain. Laite mahdollistaa erilaisten ominaisuuksien toteamisen kuuntelemalla.
Kojetta voi kokeilla

Ihmisen kuulo on vaikea ja hankala asia. Vaikka kojeiden ohjelmistot kehittyvät muun tietotekniikan tapaan kiihtyvällä vauhdilla, ohjelmat ovat aina teoreettisia. Siksi kuulokojeen kokeileminen ennen ostopäätöstä on erityisen tärkeää. Silmäkin on Lehtosen mukaan kuuloa sopeutuvampi.

– Kun edellinen uusi mallisto tuli kaksi vuotta sitten, tuntui, että kaikki meni uusiksi. Nyt on kuitenkin otettu vieläkin isompi harppaus. Tieto-taito kaiken takana onkin se, mikä kojeisssa maksaa.

Jotta mittatilauksenakin tehdyn kuulokojeen sopivuus voitaisiin varmistaa, asiakas voi kokeilla sitä. Harvinaista sinänsä, mutta vain kokeilu kertoo sen, onko hankittava laite hyvä. Kuulokojeen toimitusaika on yleensä muutama päivä, nopeimmillaan vain päivä.

Huolto paikan päällä

Kuulokojeen käyttöikä on keskimäärin 5-6 vuotta. Se olisi hyvä puhdistuttaa vuosittain. Koje joutuu koville ja lika sekä kosteus tekevät sille hallaa. Kuulohansan huollossa pyritään auttamaan kaikkia kojeen kanssa ongelmiin joutuneita heti paikan päällä.

Kuulokojeen valmistus perustuu aina tarkkoihin kuulotutkimuksiin. Korvantauskojeeseen ja yksilöllisesti valmistettavaan korvakäytäväkojeeseen on saatavilla täysin sama korkealuokkainen teknologia ja niihin voidaan liittää erilaisia lisälaitteita.

– Mitä parempi koje, sitä vähemmän siihen tarvitsee lisälaitteita, toteaa Timo Lehtonen.

Ajoissa apua

Timo Lehtonen painottaa, että kuuloon kannattaa kiinnittää huomiota ja hakea apua.

– Tutkimusten perusteella tiedetään, että koje hidastuttaa ikäkuulon aiheuttaman kuulohermon rappeuman etenemistä. Valitettavasti välillä tulee eteen tilanteita, jolloin pitää sanoa, että on jo liian myöhäistä.

Ikäkuulo heikentää kuuloa miehillä naisia nopeammin.

– Tyypillistä on konsonanttialueen heikkeneminen, jolloin puheesta on vaikea saada selvää. Tällaisessa tilanteessa kuulokojeesta on eniten apua. Kyse ei ole kummajaisesta, johon välillä suhtaudutaan vähän häpeillenkin, ammattilainen muistuttaa.

Kuulohansan myymälä ja huolto on avoinna arkisin klo 8-16 tai sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot

Kuulohansa Oy
Soidintie 8
00700 Helsinki
Puh. (09) 345 5300
info@kuulohansa.fi
www.kuulohansa.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä