Hyvää apteekkipalvelua Sörnäisten ytimessä

Hyvää apteekkipalvelua Sörnäisten ytimessä

3347
Sörnäisten apteekki
Apteekkari Leena Melartin ja farmaseutti Heikki Oja kuvaavat Sörnäisten apteekkia hyvien valikoimien kivijalka-apteekiksi.

Sörnäisten apteekki on palvellut asiakkaita ammattitaidolla pian 115 vuotta. Apteekissa arvostetaan hienoa historiaa ja vaalitaan hyvän asiakaspalvelun perinnettä tämän päivän asiakkaille sovellettuna.

Osaava ja ystävällinen henkilöstö, keskeinen sijainti ja toimivat tilat ovat Sörnäisten apteekin hyvän asiakaspalvelun peruspilarit. Ne mahdollistavat joustavan ja nopeankin asioinnin. Se on apteekkari Leena Melartinin mielestä monelle kiireiselle asiakkaalle iso asia.

– Hyvä palvelu on sitä, että olemme aidosti läsnä ja helposti saatavilla, jos asiakas niin haluaa. Ammattilaisten kanssa kannattaa keskustella hyvinvointiin, terveyteen ja lääkehoitoon liittyvistä asioista. Esimerkiksi oikean lääkevoiteen valinta ja tarkoituksenmukainen käyttö on hyvä tarkistaa farmasian ammattilaiselta, samoin useampien tuotteiden käytön mahdolliset yhteisvaikutukset.

Sörnäisten apteekki on Helsingin kymmenes apteekki. Sen perusti 1901 apteekkari Karl Allan Aschan. Asiakkaille ovet aukenivat 1902, kun arkkitehti Selim Lindqvistin suunnittelema jugendtalo valmistui osoitteeseen Itäinen Viertotie 34, nykyiseen Hämeentie 33:een. Talo purettiin vuonna 1961 ja tilalle rakennettiin Kansa-talo. Nykyiselle paikalleen lähes vastapäätä alkukotiaan apteekki muutti vuonna 1987.

Valoa ja väljyyttä

Leena Melartin on Sörnäisten apteekin kuudes apteekkari. Hän tuli taloon lähes neljä vuotta sitten Vantaan Tikkurilasta, jossa toimi proviisorina yli 20 vuotta. Leena Melartin on toisen polven apteekkari, joka työskenteli aikoinaan myös isänsä apteekissa Tampereen Pispalassa.

Ensi töikseen uusi apteekkari teetätti tiloissa suuren remontin, jota sekä henkilöstö että asiakkaat kiittelevät edelleen. Muutos toi apteekkiin valoa ja väljyyttä. Reseptiasiakkaat saivat mukavat istumapaikalliset asiointitilat ja kasvavalle itsehoitotuotteiden valikoimalle rakennettiin lisää hyllytilaa.

Ajankohtaisia tuotteita ja tarjouksia

Sörnäisten apteekki kuuluu lähes sadan apteekin muodostamaan Avainapteekit-ketjuun.

– Avainasiakkaamme saavat kuukausittain vaihtuvia hyviä tarjouksia terveyden ja hyvinvoinnin tuotteista. Ajankohtaiset tarjoukset huomioivat kulloisenkin kauden, kuten parhaillaan voimistuvan allergia-ajan. Kauden tuotteet sijoitetaan myös helposti löytyville paikoille. Tarjoukset esitellään tarkemmin Avainapteekkien omassa Apoteekki-lehdessä sekä apteekin nettisivuilla.

Ostosten keskittäminen kannattaa, sillä Avainasiakkaan kaikki reseptivapaat ostokset, kosmetiikka mukaan lukien kerryttävät ostohyvitysalennusta. Sen kertymän mukaisesti asiakas saa omasta apteekistaan alennusta kaikista normaalihintaisista itsehoitotuotteista, jotka eivät ole lääkkeitä.

Apteekin valikoimiin kuuluu myös useiden tunnettujen valmistajien kehittämiä ihonhoitotuotesarjoja, joissa on huomioitu eri ihotyyppien erityisvaatimukset ja ominaisuudet. Mukana on myös ihoystävällinen ja luonnonmukainen IDUN-mineraalimeikkisarja.

Sörnäisten apteekki on opetusapteekki. Seuraavan farmasiasukupolven opettaminen käytännön tehtävissä on Leena Melartinin mielestä tärkeä tehtävä.

– Opiskelijat tuovat arkeen piristävää nuorta intoa ja yliopistomaailman tuoreinta tietoa. Runsas kansainvälinen asiakaskunta taas takaa, että asiat hoituvat meillä sujuvasti myös englannin kielellä.

Yhteystiedot

Sörnäisten apteekki
Hämeentie 58-60
00500 Helsinki
Puh. 09 7744 850
www.sornaistenapteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä