Handelsbanken etsii yhteistyökumppaneita

Handelsbanken etsii yhteistyökumppaneita

13411
Handelsbanken Munkkivuori
Asiakastapaamisilta kuvaan ehtivät (tak. vas.) Catrine Martelius, Lea Laitinen, Ulla Malminen ja Jukka Ruokola sekä (ed. vas.) Aleksi Hellman ja Nora Kari.

Handelsbankenin Munkkivuoren konttori on kasvanut mukavaa vauhtia ja asiakaspalvelijoiden koulutettuun ja osaavaan joukkoon on tullut monet uudet kasvot.

Handelsbankenissa pidetään vaativista asiakkaista, jotka arvostavat pankin toimintatapaa. Pankissa ei tavoitella markkinaosuuksia eikä houkutella asiakkaita yksittäisillä tarjouksilla. Toiminta perustuu hyvään asiakaspalveluun sekä pitkäjänteiseen toimintaan.

– Haluamme palvella asiakkaitamme hyvin, ja kaikki arkipäiväiset päätöksemme perustuvat asiakastyytyväisyyden ylläpitämiseen. Kokemustemme mukaan tie tavoitteeseemme kulkee kokonaisvaltaisen ja kiireettömän asiakaspalvelun kautta. Oikeastaan haemme asiakkaista yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on mukava tehdä työtä, konttorinjohtaja Nora Kari tiivistää.

Handelsbankenin Munkkivuoren konttorin henkilöstöä hän kuvaa erinomaiseksi moniosaajajoukoksi, jolla on erittäin laajat tiedot ja taidot. Tarvittaessa on käytettävissä myös koko vahvan konsernin erikoisosaaminen ja tuki. Handelsbankenissa jo 14 vuotta työskennellyt Nora Kari on johtanut konttoria viime kesästä alkaen.

Asiakkaalla on oma luottohenkilö

Handelsbankenin Munkkivuoren konttorissa työskentelee tällä hetkellä yhdeksän vakinaista ammattilaista. He ovat asiakasvastuullisia, joten työnkuvat ovat todella laajat ja monipuoliset. Asiakaskuntaan kuuluvat sekä henkilö- että yritysasiakkaat pörssiyhtiöitä myöten.
– Nimetty pankkilainen on asiakkaan yhteyshenkilönä kaikissa pankkiasioissa. Hän keskustelee asiakkaan kanssa tämän toiveista ja tarpeista sekä tekee tarvittavat suunnitelmat ja laskelmat. Lisäksi hän itse hinnoittelee palvelut ja tuotteet sekä tekee kaikki päätökset. Hajautetun päätöksentekomallin ja korkeasti koulutetun henkilökunnan ansiosta kykenemme tarvittaessa toimimaan hyvinkin joustavasti. Jokainen toimii omalla vastuullaan, ja minäkin saan tiedot tehdyistä päätöksistä vasta jälkikäteen, konttorinjohtaja kertoo.

Konttorista kaikki peruspankkipalvelut

Paikallinen konttori on Handelsbankenin toimintatavassa pankkitoiminnan keskus. Sieltä asiakas löytää oman yhteyshenkilönsä ja kokoaa yhdessä hänen kanssaan itselleen tai yritykselleen tarkoituksenmukaisen ja monipuolisen palvelupaketin.

Konttorissa hoituvat kaikki peruspankkipalvelut, myös käteisen nosto koko konttorin aukioloajan maanantaista perjantaihin kello 10–16.30. Sovittaessa neuvotteluja voidaan käydä sekä ennen että jälkeen konttorin sulkemisajan.
– Meidän mielestämme velvollisuutemme on tarjota asiakkaalle mahdollisuus nostaa helposti omia rahojaan konttorista. Toteaahan sanontakin, että velat on maksettava vaadittaessa, Nora Kari muistuttaa.

Omaisuus kasvaa pienistä puroista

Sujuvan päivittäisasioinnin lisäksi Handelsbankenissa halutaan myös tukea asiakkaiden unelmien rahoittamista.
– Omaisuutta kasvatetaan pienistä puroista. Meillä on hyviä instrumentteja siihen. Tarjolla on myös sijoitusneuvontaa. Palvelumme tähtää siihen, että asiakas ymmärtää omalta kannaltaan riittävästi säästämisen ja sijoittamisen pelisääntöjä. Emme myy myymisen takia esimerkiksi sijoitusrahastojen osuuksia. Ei meille siitä makseta myyntibonuksia, konttorinjohtaja kertoo.

Kun pankin tulos on parempi ja asiakkaat tyytyväisempiä kuin kilpailijapankeilla, kaikkien Handelsbankenin työntekijöiden yhteiseen eläkerahastoon maksetaan lisäsuoritus. Erikoista palkitsemistavassa on se, että summa on tasapuolisesti samansuuruinen kaikille tehtävästä riippumatta.

Tuore ja korkealle arvostettu EPSI-asiakastyytyväisyystutkimus kertoo Handelsbankenin nousseen jälleen viime vuonna tyytyväisyydessä ykkössijalle.

Luotonannossaan Handelsbanken on aina noudattanut varovaista linjaa.
– Voimme toimia omalla tavallamme tässä hetkessä, koska meidän ei tarvitse kattaa nykytoiminnalla menneitä virheitä, Nora Kari toteaa.

Yhteystiedot

Handelsbanken
Munkkivuori
Raumantie 1, 00350 Helsinki
Puh. 010 444 3300
www.handelsbanken.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä