Yksityinen Malmin apteekki palvelee ketterästi

Yksityinen Malmin apteekki palvelee ketterästi

2648
Malmin apteekki
Apteekin meriakvaario eli pieni trooppinen koralliriutta on kiehtovaa katseltavaa ja rauhoittaa apteekkari Sirpa Peuran mukaan varsinkin lapsiperheiden asiointia.

Malmin apteekki muutti keväällä uusiin toimiviin tiloihin entistä paremmalle paikalle Ylä-Malmin torin laitaan Prismaa vastapäätä. Samalla ohjaksiin astui uusi apteekkari, joka lupaa, että hyvä palvelu on se mihin jatkossakin suunnataan osaavan henkilöstön työn pääpaino.

Malmin apteekki
Malmin apteekki on perustettu jo vuonna 1922, joten sillä on pitkät perinteet yhtenä Helsingin 66 apteekista.

Malmin apteekin muutto uusiin tiloihin ja uuden apteekkarin tuomien ajatusten vieminen käytäntöön lähtee asiakkaan näkökulmasta. Myös henkilöstön sosiaalitilat paranivat. Joustavuus ja ketteryys ovat asioita, joilla pieni yksityinen apteekki pystyy ylläpitämään hyvää asiakaspalvelua kaikissa tilanteissa. Ydinajatuksena on, ettei tässä apteekissa tarvitse jonottaa.

– Meiltä löytyy laaja tuotevalikoima. Silti hyllymme eivät pursu tavaroita, joten oikean valmisteen löytäminen on helppoa. Jos jotain ei ole, tilaamalla saamme sen yleensä seuraavaksi päiväksi. Muutenkin pyrimme pitämään apteekin sisustuksen ja ulkoasun selkeänä. Ikkunoissa ei ole lääkemainoksia, eikä niitä montaa kerrallaan pidetä sisälläkään, apteekkari Sirpa Peura kuvailee.

Ostokset Malmin apteekissa kartuttavat S-Bonusta. Apteekki kuuluu myös OmaPlusapteekkeihin, joten siellä on jatkuvasti hyviä tarjouksia terveydenhoitoon liittyvissä tuoteryhmissä. Bonuksia ja tarjousalennuksia ei viranomaisohjeiden mukaisesti myönnetä lääkeostoista.

Malmin apteekkiApteekkari tuntee taustat

Ennen apteekkariksi siirtymistään proviisori Sirpa Peura loi uransa Kelan tutkijana ja viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan Suomen Apteekkariliitossa. Sen farmaseuttisena johtajana hän on ollut mukana monissa suurissa valtakunnallisissa terveydenhuollon uudistushankkeissa. Lisäksi hän on mukana Vantaan kunnallispolitiikassa ja hänellä on useita luottamustehtäviä.

Käytännön työhön apteekkari perehtyi ennen Malmille tuloaan Järvenpään ja Hangon apteekeissa.

Tuttu henkilöstö palvelee

Sirpa Peura on tyytyväinen Malmin apteekin toimintaan ja sen osaavaan henkilöstöön. Kaikki apteekissa aiemmin työskennelleet ammattilaiset jatkavat siellä edelleen.

Apteekki toimii myös Helsingin Yliopiston opetusapteekkina farmasian opiskelijoille ja ammattioppilaitosten opetusapteekkina lääketeknikko-opiskelijoille.

Lääkelain (395/1987) mukaan apteekilla tarkoitetaan lääkehuollon toimintayksikköä, jonka toimialaan kuuluvat lääkkeiden vähittäismyynti, jakelu ja valmistus sekä lääkkeisiin liittyvä neuvonta ja palvelutoiminta.

– Tämän selkeän perustehtävän lisäksi tarjoamme asiakkaillemme erilaisia lääkehuoltoon liittyviä palveluja. Uusia ideoitakin viedään koko ajan eteenpäin. Haluamme myös osallistua paikalliseen toimintaan. ”Taide on parasta lääkettä” -teemalla tarjoamme asiakkaillemme kulttuuritapahtumia, joista seuraava on Malmitalossa helmikuussa, apteekkari kertoo.

Malmin apteekin lisäpalvelut
  • Maksuton reseptien uudistaminen
  • Maksuton verenpaineen mittaus
  • Kotiinkuljetus 5 euroa (Malmi ja lähialueet)
  • Annosjakelu
  • Lääkehoidon muistutuspalvelu
  • Lääkevalmistus, lähinnä voiteet
  • Lääkehoidon tarkistuspalvelu
  • Lääkehoidon kokonaisarviointi
Yhteystiedot

Malmin apteekki
Ylä-Malmin tori 3
00700 Helsinki
Puh. 09 565 6080
www.malminapteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä