Yksilöllistä palvelua lähiapteekista

Yksilöllistä palvelua lähiapteekista

4232
Pihlajamäen Apteekki
Pihlajamäen apteekin ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta auttaa mielellään asiakkaita

Pihlajamäen apteekin tuotevalikoima on laaja, palvelu nopeaa ja sijainti keskeinen.

Proviisori Stiina Piirainen on ollut maaliskuusta 2014 lähtien apteekkari. Pihlajamäen apteekki on alalla 23 vuotta, viimeksi Yliopiston Apteekissa palvelujohtajana työskennelleen naisen ensimmäinen oma apteekki.

Apteekki kuuluu Bonusapteekkeihin. S-etukortilla saa bonusta kaikista muista tuotteista paitsi lääkkeistä, kuten luontaistuotteista, ihon- ja hiustenhoitotuotteista sekä haavan- ja suunhoitotuotteista.

Lievitystä kipuun ja kuumeeseen
Pihlajamäen Apteekki
Apteekkari Stiina Piirainen

Itsehoitotuotteet ovat yhä suositumpia, esimerkiksi flunssaa potevia käy apteekissa paljon. Ihmiset hakevat lievitystä särkyyn, kuumeeseen, yskään ja kurkkukipuun. Flunssalääkkeilläkin saattaa olla yhteisvaikutuksia reseptilääkkeiden kanssa, joten sopivista vaihtoehdoista kannatta keskustella farmaseuttimme kanssa. Tarjolla on niin kurkkua desinfioivia ja puuduttavia imeskelytabletteja, kuin kipua ja kuumetta lievittäviä kipulääkkeitä, kertoo Piirainen.

Apteekista voi ostaa myös reseptillä rokotteita, jotka pistetään terveyskeskuksessa. Influenssa- ja matkailijarokotteet ovat suosittuja, mutta myös puutiaisaivokuume –rokotteita kysytään yhä enemmän. Matkailijat suosivat myös käsidesejä, maitohappobakteereita ja kesällä kyypakkauksia.

Nuoret kysyvät meiltä paljon hikoilua vähentäviä tuotteita ja ihonhoitotuotteita. He kokevat olevansa usein yksin näiden ongelmien kanssa. Myös pesunesteitä, liukuvoiteita sekä ovulaatio- ja raskaustestejä myydään paljon. Sairaalasta kotiutuvat saattavat hakea haavanhoitotuotteita ja kysyä ohjeistusta niiden käytöstä.

Lääkkeet annospusseissa

Asiakkaat saattavat kysyä neuvoa, milloin flunssaa tai ihottumaa voi hoitaa itsehoitolääkkeillä ja milloin on viisainta kääntyä lääkärin puoleen, kertoo Piirainen.

Myös annosjakelupalvelu, jossa kahden viikon lääkkeet on jaettu valmiiksi annospusseihin, on paljon yleistynyt. Se on erityisen kätevä niille, joilla on monia lääkkeitä. Silloin ei tarvitse muistella, olenko ottanut jo tuostakin purkista. Palvelu säästää myös kustannuksia. Jos lääkitys yhtäkkiä muuttuukin, ei tarvitse maksaa käyttämättömiä lääkkeitä pitkältä ajalta. Annospussit on pakattu rullaksi, josta on helppo nähdä seuraava annos ja tarkistaa, onko edellinen jo otettu.

Pihlajamäen apteekissa maksaminen on joustavaa, sillä tiliasiakaskin voi olla. Lasku lähtee tililtä suoraveloituksena kerran kuukaudessa.

Tuotevalikoima entistä laajempi

Pihlajamäen apteekin tuotevalikoimakin on nyt entistä runsaampi ja uutuustuotteita on hyvin tarjolla. Talvella, kun iho väkisinkin kuivuu, perusvoiteita menee paljon. Vauvoille on omia pesuvoiteita ja öljyjä.
Kevät usein yllättää siitepölyallergiset ja moni kärsii aivastelusta ja nenän vuotamisesta. Allergisten oireiden lievittämiseen on tarjolla niin nenäsumutteita, tabletteja kuin silmätippoja.

Aina ei tarvitse mennä lääkäriin, apteekissa autamme oikeiden lääkkeiden valinnassa. Yksi iso valtti pienessä apteekissa on se, että meillä ei tarvitse jonottaa. Jos jotakin ei löydy hyllystä, tilaamme sen. Meiltä saa tuotteita myös kotiinkuljetuksella, Piirainen toteaa.

Yhteystiedot

Pihlajamäen apteekki
Meripihkatie 3
00710 Helsinki
Puh. 09 – 387 6787
pihlajamaen.apteekki@apteekit.net
Avoinna ma – to 8.30 – 18.30
Pe 8.30 – 18. La 9 – 14
www.pihlajamaenapteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä