Voittoisa kattokonsepti valloitti Suomen

Voittoisa kattokonsepti valloitti Suomen

4433
Hämeen Laaturemontti
Hämeen Laaturemontti valmistaa kattopeltinsä 6 400 neliön toimitiloissaan Pirkkalassa.

Hämeen Laaturemontti on Suomen suurin ja menestynein kattoalan yritys. Firman tarina alkoi kuitenkin varsin vaatimattomissa merkeissä 1990-luvun laman syvissä syövereissä. Tuohon aikaan Laaturemontin perustajalla Kimmo Riihimäellä ei ollut juuri käsitystä siitä, mitä yrittäjyys toisi tullessaan.

– Olin vain nuori mies, jolla oli sukurasitteena työhulluus ja into yrittämään.

Hämeen Laaturemontti
Toyota Hiacella tavara siirtyi ja pysyi jopa kyydissä, kunhan peräluukun ja puskurin väliin kiilattiin maalisuti.

Yritys polkaistiin pystyyn vähäisin resurssein. Starttirahoja ei tunnettu ja firman ensimmäinen akkuporakonekin ostettiin lainarahalla. Velipojalta Kimmo sai jo liki tiensä päähän kulkeneen Toyota Hiacen. Laman hellittäessä työt lisääntyivät nopeasti ja Kimmo saattoi pestata ensimmäisen työntekijän. Kohta tekijöitä oli jo kymmenen, kun kattoremonttien kysyntä alkoi kasvaa. Henkilöstön myötä kasvoivat myös toimitilat. Avuksi paperihommiin tarvittiin jo sihteeri.

– Jos vapaa-aika ei välttämättä lisääntynyt, niin ainakin verstaan työvalo sai palaa konttorin yövalon sijasta. Olen mieltynyt enemmän peltiin kuin paperiin.

Läpimurto

Merkittäväksi siirroksi muodostui nosturilla varustetun kuorma-auton hankinta vuonna 2008. Nosturi sekä nopeutti että kevensi raskasta työtä. Samalla alan kiristyvät työturvallisuusmääräykset oli mahdollista täyttää kaikissa kohteissa. Nosturilla oli toinenkin, vielä ratkaisevampi merkitys: koneellisella asennuksella ja uusilla työmenetelmillä hiottiin toimintamalli, joka on yhä käytössä.

– ”Kattoremontti 2 päivässä” -tuotelupaus osoittautui menestykseksi, kun nopeudesta huolimatta laatutaso oli korkea. Ihmiset haluavat remontin aikana asua kotonaan. Vanhoilla metodeilla oli totuttu kuukaudenkin remonttiaikaan ja samanmittaiseen ”evakkoon”, Kimmo kertoo.

Markkinajohtajaksi

Laaturemontti jatkoi kasvuaan viemällä konseptiaan sinne, missä oli kysyntää. Toimipisteitä on nyt jo kymmenen ja niiden toimialueet kattavat suurimman osan Suomea. Kasvun on mahdollistanut kotimaisen pääomasijoittajan tuleminen pääosakkaaksi vuonna 2014. Kimmo on myös perustanut säätiön, joka tukee stipendeillä nuorten työllistymistä ja kädentaitoja.

– Itse läpäisin hädin tuskin peruskoulun. Kaikista ei voi tulla kirjanoppineita. Haluankin kannustaa nuoria kädentaidon ammatteihin, Kimmo toteaa lopuksi.

Ympyrä sulkeutui yrityskaupalla

Poikaiässä Kimmo lähti koulun penkiltä asentamaan kouruja Vesivekin leipiin. Kun lama vei työpaikan, Kimmo perusti Laaturemontin. Menestyksekkäästä yrittäjän urasta huolimatta Kimmo kertoo – vähän kieli poskessa – kaivanneensa välillä takaisin Vesivekille hommiin.

– Se ei ottanut onnistuakseen. Haaveen toteuttamiseksi piti ostaa koko firma! Niinhän siinä kävi: tammikuussa 2016 sadevesi- ja kattoturvatuotteiden markkinajohtaja Vesivek siirtyi Laaturemontin omistukseen. Kattoalan ykkösbrändit jatkavat nyt matkaa yhteisvoimin.

Kattopellit tehtaalta ilman välikäsiä

Laaturemontti valmistaa kattopeltinsä omissa toimitiloissaan Pirkkalassa. Oma tuotanto takaa ripeät toimitukset, tehokkaan logistiikan, hallitut aikataulut, mittojen mukaan tehdyt pellit – ja vieläpä järkevään hintaan.

Tuotantolinjalla voidaan valmistaa jopa 10– 13 -metrisiä profiileja. Kapasiteetti riittää hyvin kaikkiin Laaturemontin kohteisiin. Oman tuotannon profiileja on toistaiseksi kolme mallia: Teräs-Tapio, Luja-Lauri ja Suora-Seppo. Kaikki valmistetaan SSAB:n MattaNova -pinnoitetusta teräskatteesta. Sekä tuotantoprosessi että itse tuote käyvät läpi tarkan laadunvalvonnan.

SOITA 019 211 7390
ja varaa ilmainen kuntokartoitus!

UUSI KATTO JOPA 2 PÄIVÄSSÄ!

Hämeen Laaturemontti
www.laaturemontti.fi

Pänniikö rännit?
Valitse kestävin kouru VESIVEK
www.vesivek.fi

Osallistu lukijakilpailuun tästä