TKP Print luo kilpailuetua 3D-tulostuspalvelulla

TKP Print luo kilpailuetua 3D-tulostuspalvelulla

1524
TKP Print
TKP Printin Marcus Wikström (vas.) ja toimitusjohtaja Teppo Lehtinen ovat innoissaan 3D-tulostamisen tuomista eduista tuotekehitys-, markkinointi- ja tuotantotyöhön.

Tikkurilan Kopiopalvelu lisäsi keväällä palvelutarjontaansa 3D-tulostamisen. Nyt tavoitteena on rohkaista asiakkaita ideoimaan ja hyödyntämään 3D-tulostamisen etuja tuotekehityksessä, markkinoinnissa sekä tuotannossa.

– Saimme 3D-kipinän jo viime syksyn FinnGraf-messuilla, joilla esiteltiin erilaisia 3D-tulostimia. Ajatus täyden palvelun digipainon laajentamisesta 3D-puolelle kuitenkin hylättiin, kunnes löysimme Canonin kanssa järkevän yhteistyömallin ja saimme tarvittavaa tukea ja osaamista uuden 3D-tulostimen käyttöönottoprosessiin, kertoo TKP:n toimitusjohtaja Teppo Lehtinen.

Graafisen teollisuuden murros on ollut Lehtisen mukaan käynnissä jo pitkään, mikä on luonut pohjan painotalojen kehittämiselle ja uusille aluevaltauksille.

– Painopalvelut sähköistyvät vauhdilla ja digi ottaa yhä suurempaa roolia. Etenkin 3D-tulostaminen on Euroopassa jo kovassa vauhdissa, mutta Suomessa ollaan vielä alkutaipaleella. Me kuitenkin uskomme vahvasti, että 3D-tulostaminen kasvaa ja suunta on erittäin mielenkiintoinen.

Ideoiden testaaminen ja tuotesuunnittelu helpottuvat

Tällä hetkellä 3D-tulostamista hyödyntävät eniten erilaiset tuotekehittäjät, suunnittelutoimistot, arkkitehdit ja rakennuspiirtäjät. TKP:n Marcus Wikströmin mukaan asiakaskuntaa halutaan kuitenkin laajentaa ja 3Dtulostamisen mahdollisuuksista viestitään koko ajan.

– 3D-ohjelmistot ja -mallintaminen vaativat jonkin verran perehtymistä. Nähtävissä on kuitenkin yritysten 3D-herääminen. Aihe kiinnostaa ja mekin haluamme lisätä intoa kehittämällä entistä matalamman kokeilukynnyksen palvelua. Tällä hetkellä olemme tietynlainen testilaboratorio, jossa mottona on kokeilla ja katsoa. Jos asiakasyrityksellä on hyvä idea, niin me haluamme testata sitä, joskus jopa veloituksetta. Lopputuloksena kun voi olla jotain poikkeuksellisen hienoa ja huonoimmassakin tapauksessa ollaan opittu lisää.

3D-tulostaminen haastaa nykyiset valmistusmenetelmät

3D-tulostamista käytetään kasvavassa määrin tuotesuunnittelun apuna ja tuotannossa muun muassa valumuottien sekä yksittäisten työkalujen ja varaosien valmistuksessa. TKP haluaa kuitenkin lisätä 3D-tulostamisen helppoutta entisestään ja haastaa nykyisiä valmistusmenetelmiä.

– Tutkimme jatkuvasti, kuinka voimme tulostaa yksittäisiä osia vieläkin kustannustehokkaammin. Samoin haluamme tehdä 3D-tulostamisen helpoksi kaikenlaisille yrityksille ja kartoitamme jatkuvasti uusia automaation muotoja ja ohjelmistoja, sanoo Wikström. Uskon nimittäin, että kun 2D-kuvasta saadaan tulevaisuudessa automaattisesti tulostusvalmis 3D-mallinnos, käyttö yleistyy räjähdysmäisesti. Vielä ei olla ihan siinä pisteessä ja tällä hetkellä 3D-tulostamisen suurimmat hyödyt kohdistuvat erilaisten toiminnallisten prototyyppien ja pikamallien tekemiseen.

TKP PrintTKP PrintTKP DatasetTKP Vidois

Yhteystiedot

TKP Print Tikkurila
Kielotie 20
01300 Vantaa
Puh. 09 – 415 95400
tiksi@tkp-print.fi
Palvelemme arkisin kello 8.30 – 16.30

TKP Print – Itäkeskus
Kauppakartanonkatu 11
00930 Helsinki
Sähköposti: itis@tkp-print.fi
Puhelin: (09) 726 80 994

TKP Vidois
Saunalahdenkatu 8, 18100 Heinola
Sähköposti: vidois@tkp-print.fi
Puhelin: (03) 715 7000

www.tkp-print.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä