Tattarisuolla on katsastettu yli 20 vuotta

Tattarisuolla on katsastettu yli 20 vuotta

3997
Tattarisuon Autokatsastus
Aikavaraus henkilö- ja pakettiautoille onnistuu helpoiten netissä osoitteessa: www.tattarisuonautokatsastus.fi

Tattarisuon Autokatsastuksen täyden palvelun katsastusasemalta saa katsastuksen lisäksi myös ammattilaisen hyviä autoilu- ja turvallisuusvinkkejä.

Tattarisuon Autokatsastus, aikaisemmalta nimeltään Itä-Helsingin Autokatsastus, oli aloittaessaan vuonna 1995 koko Etelä-Suomen ensimmäinen yksityinen katsastusasema. Täyden palvelun katsastusasemalla määräaikaiskatsastetaan kevyen ja raskaan liikenteen ajoneuvot, sekä tehdään rekisteröinti- ja muutoskatsastuksia kaikille ajoneuvoille. Autamme myös mielellämme tuontiauton tarvittavien todistuksien tilaamisessa. Yksittäishyväksyntä onnistuu myös esimerkiksi uusille kuorma-autoille ja omavalmisteisille perävaunuille. Toisin sanoen, kaikenlaisten ajoneuvojen kaikki rekisteröinti- ja katsastusasiat hoituvat Tattarisuon Autokatsastuksessa.

Katsastusala muuttuu

Katsastusalalle on tullut viimeisten vuosien aikaan paljon uusia vaatimuksia ja haasteita, niin Trafin kuin autojen kehittymisen puolelta. Ensi vuonna on tulossa uusi katsastusdirektiivi, joka todennäköisesti muuttaa paljon lisää. Katsastuksen arvosteluperusteet ja -menetelmät muuttuvat, katsastuksen aikaväli saattaa muuttua harvemmaksi, tosin tämän vastineeksi tienvarsitarkastukset lisääntyisivät. Moottoripyörille saattaa tulla katsastuspakko, aika näyttää, katsastusdirektiiviin liittyvä säädösvalmistelu on vireillä.

Työntekijät omistajina
Tattarisuon Autokatsastus
Tattarisuon Autokatsastus palvelee arkisin kello 8-18.

Tattarisuon Autokatsastuksen omistaa nykyään kolme pitkäaikaista työntekijää jotka ottivat vetovastuun joulukuussa 2016, yhtiön perustajan Eila Lohilahden jättäydyttyä ansaitulle eläkkeelle toimitusjohtajan virasta. Haluamme palvella uskollista asiakaskuntaamme jatkossa vielä entistä paremmin, pyrimme panostamaan katsastuksen laatuun ja palveluun monipuolisesti, kertoo toimitusjohtaja Matti Keränen.

Aikavaraus henkilö- ja pakettiautoille onnistuu helpoiten netissä www.tattarisuonautokatsastus.fi

Katsastusmiehen vinkit kesälomamatkalle

Huolettoman ja turvallisen kesälomamatkan varmistamiseksi pieni muistilista:

Huolehdi, että auton tekniikka on kunnossa. Nykyautoissa on pitkät öljynvaihtovälit, mutta lyhyt talviajo saattaa saada öljyt laimenemaan polttoaineesta, jolloin öljynkulutus lisääntyy ja alentunut öljymäärä saattaa päästä yllättämään kesken reissun öljymäärän- tai öljypaineen merkkivalon muodossa.

Huomioi renkaiden kunto. Kevätkarhealla asfaltilla renkaat ovat saattaneet kulua nopeasti. Vesisateella, etenkin moottoritienopeudessa, urasyvyyttä olisi syytä olla reilusti enemmän kuin lakisääteinen 1,6 mm että turvallisuus olisi taattu.

Auton ilmastointilaitteella on monta tehtävää, tärkeimpänä niistä on sen kyky parantaa ajoturvallisuutta ja matkustajien mukavuutta. Hyvin huollettu ilmastointi pitää auton sisätilan miellyttävän viileänä ja kuivana, joka puolestaan parantaa kuljettajan vireystilaa. Ilmastointilaite kannattaa huollattaa muutaman vuoden välein, vaikka se tuntuisikin toimivan moitteetta. Kylmäaineen määrän vähentyessä kylmäaineen mukana kiertävän kompressoriöljyn kierto heikkenee heikentäen kompressorin voitelua. Voitelun loppuessa ja käytön jatkuessa on edessä kallis kompressoriremontti. Huollata siis ilmastointilaite ajoissa.

Tarkkaile jarrujen kuntoa, märän talven jälkeen jarruvikoja on ollut paljon. Jos jarrut tuntuvat laahaavan, etenkin jos ajon jälkeen jarrut haisevat tai hohkavat kuumana, hakeudu korjaamolle ensi tilassa. Ylikuumentuneet jarrut aiheuttavat äkkiä monenlaista muutakin harmia, jopa jarrujen tehon yllättävän katoamisen, vähintään ylimääräistä polttoaineen kulutusta.

Muista rekisteröintitodistus. Nykyään ei enää henkilö- ja pakettiautossa tarvita rekisteröintitodistusta ajossa mukana, paitsi ulkomailla, eikä se tulostu automaattisesti rekisteröinnin yhteydessä. Sen saa tilattua Trafin nettipalvelusta veloituksetta, mutta toimitus tapahtuu postitse, joten lauttarannassa sitä on enää turha haikailla. Vielä tämän vuoden ajan rekisteröintitodistuksen saa myös hyväksytyn määräaikaiskatsastuksen yhteydessä pyytämättä ja tietysti rekisteröintipalveluna aina muulloinkin.

Yhteystiedot

Tattarisuon Autokatsastus Oy
Jäähdytintie 2
00770 Helsinki
Puh. 09 347 8890
Fax 09 388 3088
www.tattarisuonautokatsastus.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä