Taivallahden Kasarmialueelle tulee ikäihmisten Hyvän Olon huusholli

Taivallahden Kasarmialueelle tulee ikäihmisten Hyvän Olon huusholli

1996
Hoivakoti Taivallahden Helmi
Taivallahden Helmeen voi nyt tehdä asukaspaikkavarauksen. Taloon ovat tervetulleita vierailulle asukkaiden läheiset ja lähialueen ikäihmiset.

Taivallahden historiallinen Kasarmialue herää uuteen eloon. Sinne lokakuussa avattavaan Hoivakoti Taivallahden Helmeen tulee 63 kotia ikäihmisille. Näistä omista kodeistaan kenenkään ei tarvitse muuttaa pois, sillä tarjolla oleva palvelu mukautuu aina asukkaan henkilökohtaisiin tarpeisiin.

Taivallahden Kasarmialue on täysiverinen funkkishelmi, joka valmistui 1930-luvun lopulla. Siellä koettiin Helsingin autokomppanian moottorien pärinää ja Kaartin sotilassoittokunnan komeaa musisointia. Viimeiset varusmiehet poistuivat kasarmilta 2012.

– Tutustuminen tulevaan Hoivakoti Taivallahden Helmeen on tuonut monelle mieleen muistoja niin armeija-ajoista kuin kasarmista työpaikkana. Uusi tarina alkaa, kun ikäihmisten Hyvän Olon huusholli täyttyy asukkaista, kertoo kehittämispäällikkö/ ikärikkaat Minna Hiltunen hoivakotia ylläpitävästä Mikevasta.

Hyvä elämä on henkilökohtainen kokemus

Mikevan hoitofilosofia perustuu asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään.

– Jokaisella ihmisellä on oma tarinansa, elämäntyylinsä ja rytminsä. Kunnioitamme niitä. Tarjoamme viehättävät puitteet ja turvalliset palvelut. Hoivakodissamme eletään rikasta, inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suosituskeskeisyyttä. Toimintamme punaisena lankana on aika, luovuus ja läsnäolo. Kannustamme omaehtoiseen toimintaan ja liikkumiseen ja järjestämme omassa talossa sellaista harrastustoimintaa kuin asukkaat haluavat.

Hoivakoti Taivallahden Helmi
Kuva: Sotamuseo
Tästä kodista ei tarvitse muuttaa

Taivallahden Helmeen tulee valoisia ja viihtyisiä vuokrakoteja kolmeen kerrokseen. Pääosa armeijan tupiin rakennettavista asunnoista on yksiöitä.

Ylimpään, neljänteen kerrokseen tulee koteja kevyemmän palveluasumisen tarpeessa oleville. Asunnoissa on pieni keittiö ja osassa viherparveke. Toisen ja kolmannen kerroksen asukkaille tarjotaan ympärivuorokautista tehostettua asumista tehokuntouksena ja pitkäaikaisena asumispalveluna.

Kasarmin leveistä käytävistä saadaan paljon yhteistä oleskelutilaa kuten myös ylimmän kerroksen entisestä valtavasta liikuntatilasta. Yhteiskäytössä ovat myös sauna ja pesutupa.

– Vaikka ajatuksena on alkuun saada neljänteen kerrokseen omatoimisia asukkaita, ei kenenkään tarvitse pelätä muuttoa kuntonsa heiketessä. Meillä saa asua kotonaan elämänsä loppuun asti. Lisäämme palveluita tarpeen mukaan ja henkilökuntamme liikkuu joustavasti, lupaa Minna Hiltunen.

Hoivakotiin voi tulla asukkaaksi itsemaksavana, kuntien ostopalveluna tai palvelusetelillä.

Seuraa ja omaa rauhaa

Mikevassa henkilökunta on koulutettu ymmärtämään, että heillä on käsissään hoivakodin asukkaiden elämänlaadun avaimet. Jokaisen asukkaan kanssa käydään vähintään vaihtamassa päivän kuulumiset.

– Hoitohenkilökunnalla on tuhannen taalan paikka kuunnella, aistia ja eläytyä myös vaikka saattamaan yksinäisiä asukkaita ystävystymään keskenään.

Kuntoutusta yksilöllisesti tai ryhmässä

Kuntoutus elää mukana Helmen kaikessa toiminnassa. Jokaista ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman.

Helmessä on laadukas ja rauhallinen seniorikuntosali. Talo tarjoaa monipuolisia liikuntaryhmiä sekä yksilökuntoutusta ikääntyneille ja muistisairaille sekä heidän omaisilleen.

Kuntoutuskoti Helmi tarjoaa määräaikaista ympärivuorokautista hoiva-asumista sekä asiakaskohtaista tehokuntoutusta. Kuntoutusjaksolta asiakas siirtyy pääasiallisesti omaan kotiinsa.

Mikeva
  • Hoito-, kuntoutus- ja asumispalveluja tuottava yritys
  • Mikeva-konserni perustettiin 2000-luvulla. Se toimii reilulla 60 paikkakunnalla ja työllistää noin 1700 alansa ammattilaista.
Yhteystiedot

Mikeva / Minna Hiltunen
Puh. 044 7800 725
minna.hiltunen@mikeva.fi
www.mikeva.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä