Saga Munkkiniemeen tulee lisää seniorikoteja

Saga Munkkiniemeen tulee lisää seniorikoteja

3245
Saga Care
Kaikille avoimessa ravintolassa on tarjolla aamupalaa päivittäin kello 8–10 ja lounasta kello 11.30–14.30. Kahvila palvelee kello 8–19.30.

Saga Palvelutalo Munkkiniemeen valmistuu kesällä 2016 uusi talo. Kauniiseen pykälämäisesti rakennettavaan 4-8-kerroksiseen taloon tulee 71 viihtyisää ja laadukasta vuokra-asuntoa ikäihmisille, jotka tarvitsevat kodin lisäksi hoiva-, koti- ja turvapalveluita.

Hyväsijaintisella ja suositulla Saga Munkkiniemellä on pitkä kokemus mukavan seniorielämän järjestämisestä ja tarjoamisesta sekä oman talon että lähialueen asukkaille. Ei ihme, että sana on kiirinyt ja uuden talon asuntoja varataan jo hyvää vauhtia.

Uusi Dosentinlinna on vapaarahoitteinen kohde, eli sen viihtyisät yksiöt ja kaksiot ovat kiinnostuneiden käytettävissä ilman varallisuusrajoja. Jokaiseen 30–60-neliöiseen asuntoon kuuluu hulppea parveke kaupunkimaisin tai puistomaisin näkymin.

Saga Munkkiniemen turvallisesta ja kodikkaasta asumisesta vastaa Saga Care Finland Oy, joka on Esperi Caren tytäryhtiö. Kiinteistöt omistaa Ruissalo Säätiö.

– Olen iloinen, että säätiö on panostanut uuteen kauniiseen taloon ja miljööhön. Kahdeksanteen kerrokseen asti auki oleva aula tulvii valoa. Viidenteen kerrokseen tulevat kerho- ja juhlatilat hätkähdyttävät upeilla puistonäkymillään. Kerroksiin tulee kaikkien asukkaiden käyttöön paljon tyylikästä yhteistä tilaa, kuvailee Saga Munkkiniemen johtaja Minna Kiviaho.

Yksi toimiva kokonaisuus
Saga Care Munkkiniemi
Lisätietoja Saga Munkkiniemen palveluista saa soittamalla vastaanottoon tai poikkeamalla taloon.

Dosentinlinna on Saga Munkkiniemen kolmas talo. Toiminta alkoi vuonna 1997, kun Dosentinpuisto valmistui. Se on 136 asunnon ARA-kohde. Vuonna 2009 valmistui vapaarahoitteinen Dosentinrinne, jossa on 58 palveluasuntoa. Asunnot ovat esteettömiä. Kiinteistöt liittyvät toisiinsa katetulla yhdyskäytävällä. Suunnittelussa on huomioitu erityisesti apuvälinein liikkuvat asukkaat.

– Palvelutalomme sydän on jatkossakin Dosentinpuisto. Sen avarassa aulassa on infopiste ja kahvila sekä vieressä ravintola. Omassa keittiössä valmistuvat niin herkulliset lounaat kuin suussa sulavat leivonnaiset, Minna Kiviaho kertoo.

Hoitohenkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Jokaisella asukkaalla on turvaranneke ja -puhelin. Yhteisiä tiloja ja sisäänkäyntejä valvotaan turvakameralla. Itsenäisinä ammatinharjoittajina tarjoavat palveluita muun muassa jalkahoitaja, fysioterapeutti, kosmetologi ja parturi-kampaaja. Vapaa-ajanohjaaja järjestää toimintaa ja tilaisuuksia, joihin myös lähialueen asukkaat ovat tervetulleita.

Palvelupaketit helpottavat suunnittelua

Minna Kiviaho tietää kokemuksesta, että moni seniori ja omainen on hätääntynyt etsiessään sopivaa asumismuotoa silloin, kun tutussa kodissa pärjääminen alkaa käydä hankalaksi.

– Yksinäisyys mainitaan todella usein meille tulevissa hakemuksissa. Oma koti ei olekaan paras paikka, jos ikäihminen jää sen vangiksi. Meillä valinnat tehdään hoivatarpeen mukaan. Olemme ottaneet käyttöön hoivapaketit, jonka helpottavat yksilöllisiin tarpeisiin perustuvan tilannekartoituksen tekoa.

Palvelupaketeissa on kolme vaihtoehtoa tarkasti yksilöityinä: Viikkoturva, päiväturva ja täysturva.

– Usein asukkaan tullessa taloon aloitetaan kevyimmällä mallilla, eli viikkoturvalla. Kunnon heiketessä siirrytään sitten kattavampiin vaihtoehtoihin. Ajattelemme aina asiakkaan ja mielellään lähiomaisten kanssa seniorin kokonaistilannetta huomioiden myös taloudelliset tosiasiat. Myös kaupungin kotihoidon palveluseteli käy meillä maksuvälineenä.

Yhteystiedot

Saga Munkkiniemi
Dosentintie 12
00330 Helsinki
Puh. 09 458 560
Johtaja Minna Kiviaho,
puh. (09) 458 56500 tai 044 720 2737
minna.kiviaho@sagacare.fi
www.sagacare.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä