Paikallisuus pitää pintansa kodinvaihdossa

Paikallisuus pitää pintansa kodinvaihdossa

3222
Kiinteistömaailma Ristikko
Varsinkin uudiskohteita esitellessä tarvitaan paljon materiaalia ja suurta neuvottelupöytää tietävät Kiinteistömaailma Konalan ammattilaiset vasemmalta edestä: Rauno Rämö, Eve Viljanen, Monika Sjö. Vasemmalla takana: Sari Lindroos, Heikki Liinpää. Oikealla edessä: Simo Lehtonen, Matias Nikola, Pekka Korhonen. Oikealla takana: Jari Vartiainen, Tuomas Hinkkuri.

Kauppakeskus Ristikossa kuuluu iloinen kilkutus. Se kertoo alueen elinvoimasta. Taloa laajennetaan ja sen myötä myös hyvässä kasvuvauhdissa oleva, vahvasti paikallinen Kiinteistömaailma Kauppakeskus Ristikko saa uudet suuremmat ja toimivammat tilat kauppakeskuksen toisesta kerroksesta.

Kiinteistömaailma Kauppakeskus Ristikko on toiminut viisi vuotta ja vakiinnuttanut vahvasti paikkansa alueen ainoana isona paikallisena kiinteistövälittäjänä. Reipas kasvu ei ole jäänyt yhteensä 110 asuntomyymälää kattavassa ketjussakaan huomaamatta, vaan yritys sai Kiinteistömaailman Vuoden Kasvuyritys 2014 -palkinnon.

Ammattilaisten joukko on kasvanut asuntomyymälässä kymmeneen. Kaupoista noin 80 prosenttia tulee yrittäjä Tuomas Hinkkurin mukaan Länsi-Helsingin alueelta.

– Alue on suhteellisen suppea. Kun lähdemme Ristikosta, ajomatka kohteeseen ei juuri ylitä viittä kilometriä. Tunnemme läpikotaisin Konalan, Malminkartanon, Kannelmäen, Kaarelan, Pitäjänmäen, Lassilan, Hakuninmaan, Reimarlan ja Marttilan monipuolisen asuntokannan. Täällä on melkein kaikkea, jopa Helsingissä harvinaisia noin 100 000 euron yksiöitä. Kalleimmat kodit vaihtavat omistajaa reilun puolen miljoonan hinnasta.

Alue on muuttunut yrittäjän mielestä viidessäkin viime vuodessa melkoisesti hyvään suuntaan, kun monia vanhoja liikekäyttöön tarkoitettuja rakennuksia on väistynyt tai rakennuskantaa on muutettu asumiskäyttöön. Toki alueella on myös hyviä uusia liikkeitä.

Uudiskohteet käyneet hyvin kaupaksi

Mielenkiintoisena piirteenä yrittäjä pitää asuntomyymälänsä kaupankäynnissä sitä, että kotia vaihdetaan todella usein Länsi-Helsingin alueen sisällä.

– Olen pitänyt kirjaa, millaiset ihmiset ja mistä tulevat asukkaiksi uudiskohteisiin. Luvut kertovat selvää kieltään. Kohteet käyvät kaupaksi todella hyvin ja monen uuden asukkaan vanhakin koti löytyy tältä alueelta.

Lähinnä muualta tulevia varten Kiinteistömaailma Kauppakeskus Ristikko on aloittanut myyntikohteiden videoiden lisäksi ilmakuvausten tekemisen.

– Niissä voidaan antaa mielenkiintoisesti ja havainnollisesti lyhyessäkin pätkässä paljon tietoa esimerkiksi alueen liikenneyhteyksistä ja palveluista. Hyvin tehtyä pohjaa voidaan hyödyntää helposti muissakin lähikohteissa, jos kustannukset mahtuvat markkinointibudjettiin.

Hyvällä porukalla syntyy tulosta

Yrittäjä Tuomas Hinkkuri kehuu kernaasti asuntomyymälänsä ammattilaisjoukkoa. Työpaikalla saa olla eri mieltä ja joskus keskustelu käy todella vilkkaana.

– Välittäjien ikähaitari alkaa 22 vuodesta ja ulottuu kuudenkymmenen pintaan. Joukossa on naisia ja miehiä. Osa on paneutumassa innolla tehtäviin, osalla on pitkä kokemus. Usein lähdemme ensi käynnille pareittain, jotta voimme palvella asiakkaitamme monipuolisesti. Asiakas saa toimeksiantonsa yhdyshenkilöiksi tämän vastuutiimin. Itse myyntiä hoitavat kuitenkin kaikki pääkaupunkiseudun Kiinteistömaailma-välittäjät.

Hyvän välittäjän kriteereiksi Hinkkuri nostaa kaksi asiaa: sosiaalisen älykkyyden ja vahvan kiinteistöalan osaamisen.
– Se on hyvä kombinaatio tässä sosiaalisessa ammatissa viihtymisen ja menestymisen kannalta.

Kiinteistömaailma Kauppakeskus Ristikko palvelee ma–pe klo 10–18 ja la klo 10–14. Soitto päivystysnumeroon on maksuton ja asiakkaita palvellaan puhelimessa myös iltaisin sekä viikonloppuisin.

Poimintoja tuoreesta asuntobarometrista
• Muuttovalmiit kohteet ovat kysyttyjä.
• Remontoitavien asuntojen remontointikulut arvioidaan usein yläkanttiin.
• Taloyhtiöihin liittyvässä ymmärryksessä on puutteita, varsinkin talousasioissa.
• Todelliset asuntokaupan hiomattomat timantit löytyvät nyt hyvin hoidettujen yhtiöiden pintaremonttia vaativista asunnoista.
Lähde: Kiinteistömaailma/Kiinteistövälittäjäbarometri ja asuntomarkkinat keväällä 2015

Yhteystiedot

Kiinteistömaailma Helsinki | Kauppakeskus Ristikko
Ajomiehentie 1
00390 Helsinki
Puh: 010 622 4555 (maksuton)
ristikko@kiinteistomaailma.fi
www.kiinteistomaailma.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä