Liike on lääke

Liike on lääke

1331
Naprapaatti Mikaela Hackman Fysiodn
Naprapath DN Mikaela Hackman antaa tärkeät kotiharjoitteluohjeet vaikka kätevästi mukana kulkevana videoklippinä.

Naprapaatti ja pian myös fysioterapeutiksi valmistuva Mikaela Hackman on oppinut parinkymmenen työvuoden aikana soveltamaan teoriaa käytäntöön ja tuntemaan käsillään, mikä asiakkaan kipuilevassa kehossa on normaalia ja mikä ei kuulu systeemiin.

– Mitä enemmän tietää, sitä enemmän osaa auttaa. Kaikenlainen kouluttautuminen on lisäksi itselle mielenvirkistystä, toteaa lukuisilta kursseilta lisäoppia hakenut ammattilainen.

Naprapaatti Mikaela Hackman Fysiodn PorvooKipua aiheuttavat nykyihmiselle eniten kiire ja stressi sekä paikallaan olo ja virheelliset asennot. Kipu tuntuu useimmiten selässä, niskassa, olkapäissä tai jaloissa tai se ilmaisee itsensä päänsärkynä.

– Liike on paras lääke kipuun. Eikä kipua tarvitse pelätä liikaa. Se voi olla myös hyvää. Sanotaan, että kipu saa tuntua 4/10 vahvuudella, jos on kyse jänteitten kuntoutuksesta. Mutta kun kipu ylittää hyvän rajan, se saadaan hallintaan sitä paremmin mitä nopeammin hakeutuu hoitoon.

Kehoa käytettävä monipuolisesti

Naprapaatin työskentely on aina kokonaisvaltaista. Siinä hoidetaan sekä syyt että oireet. Ennen kuin hoitoa aloitetaan asiakas haastatellaan ja hänelle tehdään liikunnalliset ja neurologiset testit. Hoito voi muodostua nikama-, nivel- ja kalvokäsittelyn yhdistelmästä. Siihen voi kuulua liikeharjoittelua ja liikekontrollia, sillä jos hallinta pettää, lihasvoimaharjoittelua ei voida lisätä.

Mikaelan asiakaskunta koostuu 13–75-vuotiaista. Joukossa on myös urheilijoita ja niitä, jotka eivät ole tehneet koskaan mitään.

– Onnistunut hoito vaatii hyvää yhteistyötä. Kotiohjeet annan nykyisin asiakkaalle kernaasti hoitotilanteesta tehtynä videoklippinä. Se kulkee kivasti mukana ja ohjaa oikein. Kun en laita siihen mielelläni monta liikettä, harjoitukset tulee todella tehtyä.

Nikamavaivoihin voi asiakas saada avun jo yhdellä käyntikerralla. Kalvokäsittely vaatii useamman kerran. Liikehallinnan muutos taas edellyttää hermotuksen muutosta, joka etenee hitaasti pienin askelin.

Yhteystiedot

Fysiodn
Jokikatu 33, 06100 Porvoo
Puh. 050 597 9488
info@fysiodn.fi
www.fysiodn.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä