Lääkkeetöntä hoitoa migreeniin ja ylävartalon kipuihin

Lääkkeetöntä hoitoa migreeniin ja ylävartalon kipuihin

1669
Blue Bear Klinikka
Jyrki Mäkelä (vas.) ja Janne Nieminen yhdistävät osaamisensa Blue Bear kivunhoitoklinikan asiakkaiden hoidoissa ja opastuksessa.

Akuutti migreenikohtaus voidaan poistaa viidessätoista minuutissa, kun käytössä on tutkittu tieto ja oikea manuaalisen käsittelyn tekniikka. Näin lupaa asiaa pitkään tutkinut ja hoitoa kehittänyt ammattilainen.

Blue Bear kivunhoitoklinikka on Jyrki Mäkelän perustama klinikka, jossa manuaalisen migreenihoidon lisäksi tarjotaan apua niska-, kaula- ja hartia-alueen kipuihin. Uusimpana palveluna on mukana ratkaisukeskeinen lyhytterapia, jolla voidaan ratkoa muun muassa työelämän ja siviilielämän ongelmia.

Neurologisten päänsärkyjen manuaaliseen hoitoon erikoistunut Jyrki Mäkelä on valmistunut koulutetuksi hierojaksi vuonna 1995.

– Migreenikkona sain siemenen erikoistumiseen koulusta ja oma migreeni on ollut suurin motivaattori asiaan paneutumiselleni. Alkuun lähdin karvalakkitekniikalla. Työskentelyn ja kehitystyön ohella olen tehnyt 7503 migreenin käyttäytymiseen liittyvää testiä sitten vuoden 1995. Taudinkuva on selkeytynyt.

Neurologinen sairaus

Migreeniä käsitellään Jyrki Mäkelän mukaan usein pelkästään päänsärkynä.

– Migreeni on aivojen neurologinen sairaus, joka vaikuttaa koko kehon toimintaan. Taudinluonteen vuoksi migreeni ruokkii lisää ongelmia. Kroonistuessaan tämä kameleonttimainen tauti on kipujen ja pahoinvoinnin sekamelska. Hermostoon päästään Mäkelän mukaan vaikuttamaan pään puolelta oikealla manuaalisella käsittelyllä todella tehokkaasti.

– Tällöin ei hoideta vain oiretta, vaan päästään hoitamaan koko ihmistä. Hoitaminen on aivotyötä, jossa on muodostettava kokonaiskuva potilaan terveydentilasta mahdollisine perussairauksineen, tutkittava tilanne sekä annettava tarpeellinen manuaalinen hoito.

Mäkelä lupaa, että kun tutkimus ja alkuselvitys on tehty huolella, kipu saadaan ei kroonistunutta migreeniä sairastavilla nopeasti pois, akuutti migreeni 15 minuutissa. Kroonistunut migreeni vaatii pääsääntöisesti 2–4 viikon intensiivihoitokuurin, jotta ollaan pois krooniselta tasolta.

Oma terveys otettava haltuun

Vaikka akuutti kohtaus saadaan pois nopeasti, Jyrki Mäkelä tekee työtä sen eteen, että potilas oppii auttamaan itseään ja ottamaan oman terveyden haltuunsa.

– Ajatuksena on esimerkiksi verkkopalvelu ja itsehoidon kurssimuotoinen paketti. Toiminta on myös kansainvälistymässä entisestään.

Muut ammattilaiset

Blue Bear kivunhoitoklinikan ammattilaisiin kuuluu koulutetuksi hierojaksi vuonna 2013 valmistunut Janne Nieminen, jolla on omakohtaista kokemusta näytepäätetyöskentelystä ja sen keholle aiheuttamasta rasituksesta. Ammatinvaihtoon hän innostui kiinalaisten kamppailu- ja terveyslajien harjoittelun myötä. Hän on erikoistunut myös raskausajan hierontaan.

Ville Virmajoki liittyy myös joukkoon. Psykoterapiainstituutin opiskelija ottaa Blue Bearilla asiakkaita lyhytterapiaan. Ville on työskennellyt henkilöstö-, asiakaspalvelu- ja turvallisuusaloilla koti- ja ulkomailla. Hänellä on myös vahvaa kokemusta perhe-elämän haasteista ja elämän murrosvaiheiden käsittelystä. Hän on valmistumassa sekä lyhytterapeutiksi että työnohjaajaksi.

Yhteystiedot

Blue Bear kivunhoitoklinikka
Aleksanterinkatu 15 B 6.krs
(Regus Aleksi Business Centre)
00100 Helsinki
Puh. 040 130 7360
Myös nettiajanvaraus
www.bluebearklinikka.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä