Laadukasta magneettikuvantamista edullisen hintatason edelläkävijältä

Laadukasta magneettikuvantamista edullisen hintatason edelläkävijältä

5918
Helsingin Magneettikuvaus
Laatu on tärkeää niin palveluissa kuin laitteissa, toteavat röntgenhoitajat Martti Kuusisto (vas.) ja Jukka Mäntylä sekä radiologian erikoislääkäri Tommi Jauhiainen.

Helsingin Magneettikuvaus aloitti nelisen vuotta sitten edullisten hintojen magneettikuvantamisen. Yritys on edelleen alallaan edullisen hintatason edelläkävijä. Laitteiden ja palvelun taso ovat kuitenkin huippuluokkaa.

Magneettikuvausten hintakilpailu alkoi Helsingistä ja on nyt laajentunut vähän myös pääkaupungin ulkopuolelle. Helsingin Magneettikuvaus on kuitenkin edullisen hintatason yrityksistä ainoa, jolla on käytössään nykyaikainen, kuvausaukoltaan 71 cm:n laitteisto. Muut halpahinnoittelijat käyttävät vanhanaikaista 60 cm:n laitteistoa.

– Meidän laitteistomme kuvausaukon laajuus on suurin markkinoilta saatavissa oleva. Ero pienempään aukkoon on jo keskikokoiselle kuvattavalle merkittävä, kun kuvauksessa joudutaan olemaan paikallaan varsin pitkään, vaikka ajat ovatkin viime vuosikymmenten takaisista ajoista jopa puolittuneet, kertoo Tommi Jauhiainen.

Jauhiainen on yksi Helsingin Magneettikuvauksen neljästä radiologian erikoislääkäristä. Röntgenhoitajia työskentelee yrityksessä kolme. Yritys on täysin suomalaisomistuksessa, ja koko henkilöstöllä on mittava kokemus alalta.

– Olemme ylpeitä 100-prosenttisesta kotimaisuudestamme, sillä suuri osa kilpailijoistamme on nykyisin ulkomaisessa omistuksessa.

Magneettikuvaus antaa paljon informaatiota

Uusimman tekniikan ansiosta Helsingin Magneettikuvauksen käytössä olevan laitteiston pärinää tuottavat osat on pystytty vaimentamaan varsin tehokkaasti, vaikkei niitä Jauhiaisen mukaan kokonaan saadakaan pois. Musiikin kuuntelu vaikka omalta CD:ltä nopeuttaa ajan kulumista.

– Magneettikuvaukset ovat lyöneet itsensä läpi parin viime vuosikymmenen aikana. Laajentamistarvetta olisi edelleenkin, sillä kuvaukset antavat monissa tapauksissa paljon tietoa, jota muilla menetelmillä ei saada esiin, Jauhiainen kertoo.

Tekniikan kehittymisen myötä kuvantamiset sujuvat nyt entistä nopeammin, jopa alle puolessa tunnissa.

Kevyt ja tehokas organisaatio laskee hintoja

Se, että yritys pystyy tarjoamaan korkeatasoista kuvantamista kilpailukykyisin hinnoin, perustuu kevyeen organisaatiorakenteeseen ja tehokkaaseen tiimityöskentelyyn.

– Magneettikuvausten hinnat ovat laskeneet hyvää vauhtia. Kaikkien tavanomaisten magneettikuvausten omavastuuhinta on 195 euroa ja hinta ennen kelakorvausta kuvauksen hinta on 268-309 euroa tutkimuksen laajuudesta riippuen. Nivelen varjoainekuvaus (artrografia) + 25 euroa laskimonsisäinen varjoaine + 40 euroa.

Kela-korvauksen saaminen edellyttää erikoislääkärin antamaa tutkimus- ja hoitomääräystä. Hinta sisältää radiologian erikoislääkärin lausunnon, kuva-CD:n ja vastausten postituskulut. Vastaukset voi saada myös sähköisesti heti niiden valmistuttua. Salasanalla ne pääsee hakemaan verkosta alkuperäisessä muodossa. Laskutuslisiä tai toimistomaksuja Helsingin Magneettikuvauksessa ei peritä.

Helsingin Magneettikuvaus palvelee ma–to kello 8–16 ja perjantaisin 8–15. Aika varataan puhelimitse. Sen saa yleensä jopa samaksi päiväksi tai viimeistään muutaman päivän sisällä.

Eri kuvantamistutkimusten yleisimmät kohteet

sopivat hyvin (+) tai sopivat huonommin (-)

Röntgenkuvaus:
+ keuhkot (tulehdukset, kasvaimet)
+ nenän sivuontelot (tulehdukset)
+ luiden murtumat
+ nivelien ja selän kulumat
– ei näytä selässä välilevyn pullistumia
– ei näytä nivelsiteiden tai nivelkierukoiden vammoja
– rasitusmurtumat näkyvät huonosti varhaisvaiheessa

Ultraäänitutkimus:
+ pehmytosien patit
+ pinnalliset jänteet ja jännetupet
+ vatsan elimet (ei suolia)
+ kaulan elimet (kilpirauhanen, sylkirauhaset, verisuonet)
+ nivelten pinnalliset rakenteet
+ rinnat (mammografian lisänä)
– ei nivelrustoja eikä nivelten sisäisiä vammoja

Magneettikuvaus:
+ aivot
+ nivelet
+ selkäranka
+ pehmytosat
+ vatsan elimet (suolisto rajoituksin)
+ verisuonet (ahtaumat, pullistumat, tukkeumat)
+ rasitusmurtumat
– keuhkot

Yhteystiedot

Helsingin Magneettikuvaus
Porkkalankatu 7 A, katutaso
00180 Helsinki
Puh. (09) 7740 4200

Nyt myös Keravalla
Keravan Magneettikuvaus
Asemanaukio 5, toinen kerros
04200 Kerava
Puh. (09) 7740 4280
www.helsinginmagneettikuvaus.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä