Kukat ovat elämys

Kukat ovat elämys

1629
Pakilan kukkatalo
Heidi Kaitanen valittiin viime kesäkussa Vantaan kuukauden yrittäjänaiseksi.

Kukissa on se jokin; kauneus, tunne, tuoksut, värit. Ne siivittävät ajatukset lämpimiksi ja tuovat mieleen muistoja. Tulkitsevat surua ja lohduttavat. Piristävät arkea ja kruunaavat juhlan tunnelman.

Kukkien parissa työskentelevä ammattilainen on todellinen moniosaaja. Hänen tulee floristi Heidi Kaitasen mielestä olla ompelija, hitsaaja, puuseppä, somistaja ja ties mitä muuta.

– Työssä onnistuakseen hän tarvitsee monenlaista tieto-taitoa, oikeaa asiakaspalveluasennetta sekä tietysti huippuraaka-aineita, laadukkaita kukkia ja idearikkaita lisukkeita. Ja kun vielä ryhtyy yrittäjäksi, vaatimuslista venyy. Päätöstäni en silti kadu, nauraa Pakilan Kukkatalon vetäjänä pian yhdeksän vuotta toiminut yrittäjä.

Ennen yrittäjyyttä Heidi Kaitanen työskenteli parikymmentä vuotta useassa alan liikkeessä Helsingissä ja Vantaalla. Ensimmäiseltä ammatiltaan hän on ompelija. Nyt hän osallistuu aktiivisesti yrittäjätoimintaan ja tuli kesäkuussa 2015 valituksi Vantaan Naisyrittäjien kuukauden yrittäjänaiseksi. Hän istuu myös Interfloran hallituksessa ja osallistuu aktiivisesti Lions-toimintaan.

Laadukkaista kukista riittää iloa pitkään

Kun kukat ovat laadukkaita ja niitä hoitaa oikein, ne kestävät ja tuottavat iloa pitkään.

– Meidän kukkamme ovat laatutuotteita ja henkilökuntamme opastaa mielellään niiden hoidossa, lupaa Heidi Kaitanen.

Hän suree muiden alalla toimivien tapaan sitä, että vaikka kukkien merkitys tunnetaan, Suomessa niitä ostetaan todella niukasti muuhun maailmaan verrattuna.

– Monesti juuri kukka on sopivin vierasvieminenkin. En ymmärrä myöskään sitä jostain syntynyttä käsitystä, että omaiset tai seurakunnat kieltäisivät persoonallisten kukkalaitteiden viemisen siunaustilaisuuteen. Kyllä ihmisten pitäisi antaa surra rakkaitaan ja he tekevät sen kukkien kautta. Näin on ollut kivikaudelta asti.

Kimppu vaikka omaan maljakkoon

Talven kukka on tulppaani. Sitä saa nykyisin joka paikasta nipussa, mutta erikoisliikkeessä tulppaaneista osataan luoda vaikka mitä. Yhdistelemällä leikkokukkiin luonnonmateriaaleja ja erilaisia oksia, saadaan todella toiveiden mukaisia asetelmia. Niitä tehdään myös suoraan asiakkaan maljakkoon. Joulukukissa perinteiset vaihtoehdot pitävät pintansa.

– Jouluruusua voidaan somistaa eri tavoin. Punamarjaisesta Lamosalalista saadaan kivoja juttuja. Amaryllis on ohittanut suosiossa atzalean. Syklaami on aikaistunut joulukukasta syksyn kukaksi, listaa ammattilainen.

Kotimaisuus on joulukukissakin avainasia, sillä esimerkiksi joulutähti on äärimmäisen kuljetusherkkä kasvi. Se pudottaa helposti alimmat lehtensä. Joku toinen kukka taas ei matkasta kärsittyään avaa lainkaan nuppujaan.

Tilaukset ajoissa

Kukkien sidontatyöt kannattaa tilata muutamia päiviä ennen toimituspäivää. Sillä varmistaa, että saa toiveensa täytetyksi. Kukat voi tilata kätevästi myös Pakilan kukkatalon verkkokaupasta. Interfloran kautta kukkia välitetään pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja ulkomaille. Kotimaassa toimitukset menevät perille jopa saman päivän aikana, kun tilaus tehdään aamupäivällä.

Yrityksiä Heidi Kaitanen muistuttaa siitä, että kukat ovat verraton liikelahja.

– Kun tilauksen tekee reilua viikkoa ennen toimitusta, voi mukaan sujauttaa kivasti myös lisälahjan, vaikka sen tutun viini- tai konjakkipullon.

Palvelun parantamiseksi on Pakilan kukkatalon aukioloaikoja jatkettu:
Ma–pe 8–19
La 9–18
Su 10–16

Yhteystiedot

Pakilan Kukkatalo
Pakilantie 69
00660 Helsinki
pakilan.kukkatalo@elisanet.fi
Puh. 09 754 4255
www.pakilankukkatalo.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä