Kesä herkkuineen saa tulla

Kesä herkkuineen saa tulla

2528
Ravintola Wanha Mylly Antto Meloni
Antto Meloni siivoaa puistoravintolan terassin omin käsin. Kohta kelpaa asiakkaiden tulla nauttimaan ravintolan antimista ja ainutlaatuisen tunnelmallisesta ympäristöstä.

Ravintola Wanhan Myllyn terassi alkaa olla valmiina toivottamaan asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan uuden kesäisen ruokalistan herkuista ja raikkaista juomista. Säästä riippuen terassi avataan viimeistään vappuviikonloppuna.

Ravintola Wanhaa Myllyä ei sanota suotta perinteikkääksi. Maaliskuussa juhlittiin ruoka- ja seurusteluravintolan 45 vuotista toimintaa. Herttoniemen Kartanon pehtorin tupa, jossa ravintola sijaitsee, on rakennettu 1700-luvulla. Ilmassa on ainutlaatuista tunnelmaa ja historian havinaa ja ruokalistalla monia tunnettuja klassikkoannoksia.

Kesäkaudella toiminta keskittyy pihamaan puistoravintolan syreenipensaiden katveeseen tai katetulle ja lämmitetylle Myllyn Siiven terassille. Yhdessä Suomen hienoimmista barokkipuutarhoista sijaitsevalla puistoravintolan terassilla on 150 asiakaspaikkaa.

Ravintola Wanha Mylly
Pääasiassa talvikaudella käytössä olevassa pehtorin tuvan ravintolassa on pieni sali, kaksi kammaria ja kabinetti. Yhteensä tilaa on yli 70 vieraalle.

Ravintola Wanhassa Myllyssä viihtyvät myös lapset, sillä heille on ulkona oma leikkipaikka. Ravintolaan on kiva tulla kävellen tai pyöräillen. Sinne on myös hyvät yhteydet julkisilla liikennevälineillä. Omalla autolla tulevien sisäänajo parkkipaikalle tapahtuu Johan Sederholmin tieltä.

Elämää ja elämyksiä

Ravintola Wanhan Myllyn toimitusjohtaja, tutummin pehtori Antto Meloni iloitsee siitä, että ravintola on yhtä hyvin tunnelmallinen pistäytymispaikka kuin viihtyisä perhejuhlien tai yritystilaisuuksien rauhallinen tapahtumaympäristö.

Hänelle ravintola on tuttu ympäristö 15-vuotiaasta nuorukaisesta alkaen. Matka on edennyt tiskaajasta eri tehtävien kautta toimitusjohtajaksi, mutta edelleen hän tarttuu hanakasti työhön kuin työhön. Haastattelupäivä oli oikeasti hänen vapaapäivänsä. Kun kevätaurinko lämmitti mukavasti, hän puhdisti mielellään terassia hymyissä suin.

– Vaikka kunnioitamme suuresti perinteitä, monenlaista pientä uudistusta on tehty ja tekeillä kaiken aikaa. Suomen tiukka ja vaikeasti tulkittava ja valvottava lainsäädäntö tuntuu tosin välillä laittavan ylimääräisiä kapuloita rattaisiin, pehtori harmittelee.

Klassikot pysyvät listalla

Lankkupihvi on Ravintola Wanhan Myllyn klassisin ateria. Sitä tullaan nauttimaan pitkienkin matkojen takaa. Perinteisen ravintolan perinteistä ruokalistaa uusitaan Antto Melonin mukaan jatkuvasti, mutta varovaisen herkin sormin.

– Annosten kehittely on mielenkiintoista yhteispeliä. Siihen osallistuvat yleensä keittiömestari, nykyisin ravintolan myllärinä toimiva isäni Erkki Meloni ja minä. Joskus yllätykselliset ainesosat yhdistyvät toisiinsa uskomattoman hyvin. Sama koskee viinisuosituksia, jotka teemme jokaiselle annokselle, esimerkiksi jälkiruokaviinin sijasta porterolut suklaatortun kanssa. Siitä on moni hurmaantunut.

A la carte -listan lisäksi ravintolalla on vaihtuva Mestarin Menu. Sen kaikki osat ovat sellaisia, joita ei ole muuten listalla, kuten ahventa, siikaa, poroa ja lampaan karetta.

Viinikellarin aarteita myös laseittain

Ravintola Wanha Mylly tunnetaan ruuan lisäksi viinikellaristaan ja sen harvinaisista aarteista.

– Haluamme, että mahdollisimman monella asiakkaalla on mahdollisuus kokeilla myös erikoisia viinejä. Nyt muutamia viinikellarin aarteita myydään myös laseittain, Antto Meloni kertoo. Ravintolalla on A-oikeudet ja myös omaa viinituotantoa Tsekin ja Itävallan rajalla.

Yhteystiedot

Ravintola Wanha Mylly
Herttoniemen Kartano
Linnanrakentajantie 12
00810 Helsinki
Puh. 09 759 7520
vanhamylly@vanhamylly.fi
www.vanhamylly.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä