Huonoon kuuloon yksilöllinen ratkaisu Oticonilta

Huonoon kuuloon yksilöllinen ratkaisu Oticonilta

4019
Oticon
Kuulonkuntoutus parantaa todistetusti elämänlaatua. Se auttaa sekä kuulemaan että voimaan paremmin.

Kuulo-ongelmista ei kannata kärsiä. Nykyaikaiset kuulemisen apuvälineet ovat mukavia ja helppokäyttöisiä ja niitä löytyy moneen eri tarkoitukseen. Kuulokojeet olivat ennen pelkästään äänenvahvistimia. Nykyisin ne ovat kehittyneitä pienoistietokoneita, jotka parantavat oleellisesti huonokuuloisen henkilön elämänlaatua.

Ikääntymisen myötä kuulo usein heikkenee. Näin voi käydä myös onnettomuuden tai melulle altistumisen vaikutuksesta. Silloin tarvitaan kuulemisen apuvälineitä. Kuulonalenema etenee usein pikku hiljaa, joten oireita voi olla vaikea tunnistaa. Heikentyneestä kuulosta kärsii kuitenkin useampi kuin joka kolmas yli 55-vuotias.

Kuulo-ongelmat eivät koske vain ikääntyvää väestöä, vaan myös nuorempia, jopa lapsia. Niihin pitäisi puuttua ajoissa, jotta jäljellä oleva puheen erotuskyky säilyisi.

Oticon
Laadukas kuuloratkaisu auttaa saamaan paremmin selvää kuullusta puheesta, vähentää uupumista päivän aikana ja siirtää äänet korviin sellaisina, että ne kuulostavat luonnolliselta.

Nykyaikaiset kuulokojeet ovat tyylikkäitä, huomaamattomia ja täynnä huipputeknologiaa.
– Kuuloalan erikoisliikkeestä asiakas saa aina helposti ja nopeasti opastusta sekä tarvitsemansa tutkimukset ja palvelut. Henkilökohtainen palvelu varmistaa, että kuulemisen apuvälineeksi löytyy sellainen yksilöllinen
ratkaisu, jota on helppo käyttää ja josta asiakas tuntee saavansa todellista hyötyä, toteaa toimitusjohtaja Pekka Huhtinen Oticon Oy:stä.

Ensimmäiseksi kuulontutkimukseen

Perusteellisen kuulontutkimuksen tekee erikoiskoulutuksen saanut audionomi eli kuulontutkija. Se vie aikaa vähemmän kuin tunnin eikä satu. Kuulokojeen valinta perustuu yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin, kuten ihmisen harrastuksiin ja jokapäiväisiin kuunteluolosuhteisiin.

Kuulokojeen ulkonäön lisäksi tärkeää on käyttömukavuus ja toiminnallisuus.
– Kuulokojeissa on puheen tunnistukseen, melunhallintaan ja äänen laatuun liittyviä ominaisuuksia, jotka vähentävät kuuntelun vaatimaa ponnistelua, Huhtinen kertoo.

Kuulokojeissa on eroja

Oticonin huipputason kuulokojeet säilyttävät ympäristöön liittyvät vihjeet, jotka auttavat aivoja hahmottamaan ympäröivää maailmaa. Näin kuulokojeen käyttäjän on helpompi päätellä, mistä suunnasta äänet tulevat ja kiinnittää huomiota tärkeisiin kohteisiin.
– Tavoitteena on tarjota käyttäjälle mahdollisimman luonnollinen kuuloaistimus. Langattomien lisälaitteiden avulla kuulokojeen käyttäjä saa arjen kuuntelutilanteista vaivattomasti enemmän irti.

Pienikokoinen Streamer-laite yhdistää Bluetooth-teknologian avulla kuulokojeet matkapuhelimeen tai ConnectLine-laitteisiin, joiden avulla myös television, radion, lankapuhelimen tai tietokoneen ääni saadaan välitettyä kuulokojeesiin langattomasti.

Oticon on Herttoniemessä

Kuuloalan erikoisliike Oticon palvelee asiakkaita ammattitaidolla Herttoniemen Silkkikutomon talossa arkisin kello 8.30–16.00. Yrityisen myymälästä asiakas saa kaikki kuuloalan palvelut ja tuotteet saman katon alta.

– Meillä voi tutkituttaa kuulon nopeasti ja luotettavasti sekä hankkia tarpeisiinsa ja toiveisiinsa sopivat kuulokojeet. Meiltä voi ostaa kuulotarvikkeita ja paristoja tai huollattaa tarvittaessa Oticon kuulokojeet. Myymälässä voi tutustua rauhassa kuulemisen apuvälineiden laajaan valikoimaan ja kokeilla esimerkiksi langatonta televisionkuuntelujärjestelmää. Meiltä saa myös yksilöllisiä kuulonsuojaimia sekä uni- ja uimatulppia, Pekka Huhtinen kertoo.

Ajanvaraukset kuulontutkimukseen:

Ma-pe klo 8.30-16.00
Puh. 09 2786 2041

Oticonista kaikkea kuuloon ja kuulonsuojaukseen:

• Kuulontutkimus
• Kuuloneuvonta
• Kuulokojeet ja huolto
• Kuulokojeiden tarvikkeet ja paristot
• Kuulemisen apuvälineet
• Kuulosuojaimet

Yhteystiedot

Oticon Oy
Kuuloalan erikoisliike
Silkkikutomotalo
Laivalahdenkatu 2 b A, 00880 Helsinki
Puh. (09) 2786 200
www.oticon.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä