Carelia apteekki palvelee paikallisesti perinteitä kunnioittaen

Carelia apteekki palvelee paikallisesti perinteitä kunnioittaen

2321
Carelia Apteekki
Apteekkari Bengt Mattila suosittelee käymään myös apteekin nettisivuilla. Sinne tulee uutta sisältöä ja sieltä löytyvät myös tulevat tapahtumat.

Carelia apteekki on ollut aina kiinteä osa töölöläistä miljöötä. Rakkaus omaan kaupunginosaan näkyy apteekin arjessa toiminnan läheisyytenä sekä aurinkoisena ja ammattitaitoisena asiakaspalveluna. Carelia apteekki muutti nykyiselle keskeiselle ja näkyvälle paikalleen Töölöntorin laitaan vuonna 1996. Sitä ennen apteekki ehti toimia lähes 70 vuotta alkuperäisellä paikallaan.

Moni asia on muuttunut. Palvelut kehittyvät ja monipuolistuvat edelleen hyvää vauhtia. Meille on tärkeää olla käytettävissä ja lähellä asiakkaitamme, painottaa apteekkari Bengt Mattila. Hän on apteekkarina myös Lapinlahdenkadulla vuodesta 1912 toimineessa Joutsen apteekissa, josta suunnitellaan apteekkimuseota.

Carelia apteekki järjestää asiakkailleen yksin tai yhteistyökumppaniensa kanssa myös erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, joilla halutaan jakaa tietoa ja innostaa terveellisten elintapojen pariin. Yhdessä on muun muassa lenkkeilty Töölönlahdella.

Ammattilainen opastaa

Nykyisin asiakkaat tietävät paljon lääkkeistä ja myynnissä olevista itsehoitotuotteista.

– Runsaan tiedon joukossa liikkuu myös virheellistä tietoa. On tärkeää, että apteekista saa alan ammattilaisilta luotettavaa tietoa ja valistusta. Lähdemme aina liikkeelle asiakkaan vaivasta ja siitä, miten sitä hoidetaan. Käytössämme on hyvät tietokannat, myös luontaisvalmisteista löytyy varmistettua tietoa.

Palveluja arjen avuksi

Carelia apteekkiCarelia apteekki tarjoaa asiakkaille lääkehuoltoon annosjakelupalvelua, josta hän saa säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palveluun sisältyy apteekin tekemä lääkityksen tarkistus.

– Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja saattaa siten pienentää lääkemenoja. Palvelu on erittäin tarkkaan kontrolloitua ja siksi luotettavaa, Bengt Mattila kertoo.

Apteekki ottaa veloituksetta vastaan kotitalouksien ylijäämälääkkeet, jotka ovat ongelmajätettä.

Uusia palvelutoimintoja tulossa

Uudeksi palvelutoiminnaksi Carelia apteekkiin on suunniteltu muun muassa lääkitykseen liittyviä palveluja.

– Ajatuksena on, että asiakkaalle varataan aika, jolloin on mahdollista käydä rauhassa läpi kaikki hänen lääkitykseensä liittyvät asiat, jotta lääkityksestä saadaan mahdollisimman hyvä teho ja lääkekäyttö on oikeaa ja rationaalista. Myös itsehoitotuotteet, kuten yrttiteet, saattavat vaikuttaa lääkkeiden tehoon ja vaikutuksiin.

Liikkujan apteekki

Carelia apteekki on myös liikkujan apteekki. Sillä halutaan korostaa liikunnan merkitystä kokonaishyvinvointiin ja terveyteen. Jaossa on teemaan liittyvää materiaalia ja liikunta näkyy jossain määrin tuotevalikoimassa.

– Pyrimme opastamaan motivoivasti ja kannustavasti ja näyttämään myös omalla toiminnallamme, kuinka tärkeää liikunta on terveyden vaalinnassa, kertoo apteekkari esitellen henkilöstön liikuntakalenteria.

HISTORIAN HAVINAA

Carelia apteekin toiminta alkoi vuonna 1929, kun Sortavalassa syntynyt apteekkari Tauno Jääskeläinen perusti apteekin näkyvälle paikalle Mannerheimintien ja Runeberginkadun kulmaan. Apteekkitilan, sen sisustuksen ja apteekin painotuotteiden suunnittelijaksi apteekkari valitsi nuoren, mutta suunnittelijana jo ansioituneen arkkitehdin, Pauli Blomstedtin. Syntyi eurooppalaisittainkin hieno kokonaisuus. Siihen kuuluivat oleellisesti muun muassa apteekin kulmaan lisätyt peilit, italialaista marmoria oleva pitkä asiakaspalvelutila sekä nahkaverhoillut sohvat. Tunnusväreinä hehkuivat Karjalan värit, punainen, musta ja kulta.

Yhteystiedot

Carelia apteekki
Runeberginkatu 46
00260 Helsinki
Puh. (09) 2538 5300
www.carelia-apteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä