Autokoulu tukee henkilökohtaista oppimista

Autokoulu tukee henkilökohtaista oppimista

1832
Autokoulu E. Nygård
Veli-Matti Mattila on ylpeä Nygårdin autokoulun sloganista: Aito töölöläinen autokoulu koko pääkaupunkiseudun palveluksessa jo vuodesta 1962.

Nygårdin autokoulussa oppilas on aina keskiössä. Henkilökohtaista oppimista tuetaan ja opetuksen kulkua kehitetään kaikin mahdollisin monipuolisin keinoin.

Autokoulun teoriatunnilla ei nykyisin opettaja seiso edessä ja puhu eivätkä oppilaat istu hiljaa paikoillaan. Nettiteoriatunnit ja virtuaalinen oppimisympäristö ovat keikauttaneet opiskelun uuteen muottiin ja monipuolistaneet valtavasti opiskelutapoja sekä oppimismahdollisuuksia.

– Tunnit ovat kuin palavereja, joissa keskustellaan vapaasti ja vilkkaasti. Mukavan moni oppilas tekee ennen teoriatunteja perustehtävät netissä. Niinpä tunneilla päästään heti yhdessä pohtimaan asioita syvällisemmin ja etsimään ratkaisuja mahdollisesti epäselviksi jääneisiin kohtiin, kertoo Veli-Matti Mattila, kokenut liikenneopettaja ja Autokoulu E. Nygårdin nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja.

Vaikka autokoulun teoriaosuuden voi suorittaa kokonaan netissä, kukaan Nygårdin oppilaista ei ole halunnut sitä mahdollisuutta vielä käyttää.

– Oikeita sosiaalisia kontakteja arvostetaan ja netti on hyvä tuki. Parhaiten asiat ymmärtää ja oppii, jos nettiä käyttää sekä perustehtävissä että tekee tunnin jälkeen siellä soveltavat tehtävät opiskellusta teemasta.

Aito töölöläinen
autokoulu
jo vuodesta 1962

Ajotaitoa, ei vain korttia varten

Veli-Matti Mattila kertoo tyytyväisenä, että tänä päivänä autokouluun tullaan motivoituneina nimenomaan ajotaidon hankkimiseksi.

– Ajokortti ei ole enää nuorille must. On monia, jotka eivät lähde autokouluun, vaikka se olisi iän puolesta mahdollista. Teoriaryhmissä onkin ikähaitari venynyt reippaasti. Enää vanhempi oppilas ei erotu yksinäisenä joukosta. Muutos on hyvä. Ryhmään saadaan erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia.

Hyvänä Mattila pitää myös sitä, että ihmiset tiedostavat aiempaa rohkeammin, etteivät osaa vielä asioita riittävän hyvin, vaan haluavat lisäopetusta ennen teoria- tai ajokoetta. Ajotuntimäärät saattavat vaihdella melkoisesti.

– Tiedämme, että ihmiset oppivat yksilöllisesti ja autamme heitä yksilöllisesti opiskelemaan. Auton käsittelytaitoa ja havaintomaailmaa pitää osata yhdistää sopivassa suhteessa.

Viimeisimpänä osiona virtuaaliseen oppimisympäristöön ovat tulleet ajotuntitehtävät. Niissä on mukana kuvaa ja liikkuvaa kuvaa sekä samaa grafiikkaan kuin teoriakokeessa. Näiden tehtävien tekeminen tukee Mattilan mielestä hyvin oppilaan kehitettäviä puolia ja toisaalta vahvistaa osaamista.

Varmuutta ajoon

Nygårdin autokoulun sijainti Mannerheimintien ja Cygnaeuksenkadun kulmauksessa Kansallismuseon takana on mitä parhain. Sinne on helppo mennä ja sieltä ajotunnille lähtiessä on sopeuduttava heti kaupungin vilkkaimpaan liikenteeseen.

– Toisaalta myös maanteille on lyhyt matka, ja kulloinkin sopivan liikenneympäristön valinta käy helposti. Se on rikkaus sekä oppilaalle että opettajalle.

Liikenteen rytmi on muuttanut ja muuttuu jatkuvasti. On luonnollista, että monen ihmisen ajotaito ei vastaa tämän päivän tarpeita tai hän kokee itsensä epävarmaksi ylipäänsä ajamisessa tai erityisesti jollakin osaalueella, esimerkiksi liukkaalla ajossa tai pysäköinnissä.

– Haluamme auttaa ja rohkeista myös heitä takaisin rattiin. Ajotaidon aktivointia varten voi varata suoraan yhden opetustunnin ja keskustella sen jälkeen opettajan kanssa mahdollisista lisätunneista. Voi myös pirauttaa tai piipahtaa autokoululle keskustelemaan etukäteen toiveistaan ja tarpeistaan, Veli-Matti Mattila kannustaa.

Yhteystiedot

Autokoulu E. Nygård Oy
Mannerheimintie 36 (käynti Cygnaeuksenkadun puolelta)
00100 Helsinki
Puh. 09 495 979
toimisto@nygardinautokoulu.fi
www.nygardinautokoulu.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä