Asuntovarallisuutta kannattaa hyödyntää

Asuntovarallisuutta kannattaa hyödyntää

3283
Aktia
Oscar Taimitarha (vas.), Nicholas Donner ja Johanna Nyman toivottavat sinut tervetulleiksi Aktian asiakkaaksi.

Aktia on perheiden pankki. Kaikessa toiminnassa ja palvelussa otetaan huomioon eri sukupolvien tarpeet ja toiveet.

Länsi-Helsingin alueella on kaksi Aktian konttoria: kauppakeskus Kaaressa ja Munkkivuoren ostoskeskuksessa. Pankinjohtaja Oscar Taimitarhan mukaan Aktia haluaakin olla siellä, missä ihmiset liikkuvat muutenkin ja minne on hyvät kulkuyhteydet. Kannelmäen konttori avasi ovensa, nykyisissä tiloissa, vuonna 2013, kun kauppakeskus Kaari avattiin lokakuussa. Munkkivuoren konttori taas uudistettiin vuonna 2015 palvelemaan alueen asukkaita entistä paremmin. Paikallisen läsnäolon ja paikallistuntemuksen tärkeys korostuu entisestään, kun alueen taloyhtiöissä tehdään isoja remontteja.

Oma laina taloyhtiölainan sijaan

Suomessa merkittävä varallisuusmassa on sidottu asuntoihin. Monilla asunto on velaton, kun lainat on ehditty maksaa pois.
– Kiinteistötkin vaativat huoltoa ja korjausta. Niinpä putki-, katto- ja julkisivuremontit ovat tulleet ja tulevat ajankohtaisiksi monien kotitaloissa. Kun taloyhtiö ottaa lainaa, maksusuunnitelma on kaikille osakkaille sama. Käytännössä kaikilla osakkailla ei ole kuitenkaan sama taloudellinen tilanne. On aika suuri ero sillä, onko osakas yksinäinen ihminen, esimerkiksi eläkkeellä oleva leski, taityöelämässä oleva pariskunta, toteaa Oscar Taimitarha.

Pankinjohtajan havaintojen mukaan monella on varallisuutta asunnon muodossa, mutta sen hyödyntämistä ottamalla lainaa vierastetaan usein. Aivan turhaan.
– Asunto on kuitenkin hyvä vakuus, jota vastaan lainaa voi ottaa moniin käyttötarkoituksiin.

Kun asiakas ottaa lainan omiin nimiinsä, se räätälöidään hänen elämäntilanteensa mukaiseksi. Jos laina otetaan remonttitarkoituksiin, pystyy myös hyödyntämään verovähennystä. Senioreille lainaa voidaan myöntää jopa kymmeneksi vuodeksi kerrallaan siten että maksetaan pelkät korot.

Rahaa suuriin ja pieniin tarpeisiin

Peruskorjauslainan lisäksi lainaa voi asunto vakuutena ottaa Taimitarhan mukaan myös esimerkiksi matkusteluun tai omasta terveydestä huolehtimiseen, vaikka yksityisessä sairaalassa tehtävään leikkaukseen.

– Asuntovarallisuutta hyödyntämällä, voi auttaa lapsia ja lapsenlapsia ennen kuin varallisuus muuttuu perinnöksi. Hyöty on usein siinä vaiheessa suurempi.

Osan lainasta voi pankinjohtajan mielestä laittaa myös niin sanotusti sukanvarteen. Sitä voi käyttää sieltä, kun tarvitsee. Tällä varmistaisi sen, että olisi oma puskurirahasto omia käyttötarkoituksia varten, hyvän tai pahan päivän varalle.

– Maailma muuttuu ja pankkimaailma sen mukana. Haluamme olla mukana auttamassa ja neuvomassa, miten palveluita hyödynnetään itselleen sopivalla tavalla. Meillä on verkkopalvelusta myös helpompi versio ja korttipuolella löytyy esimerkiksi Aktian prepaid-kortti, joka on turvallinen ja ennalta maksettu. Senioriasiakkaille suosittelemme myös, että nuorempi sukulainen voisi tulla pankkiin mukaan keskustelemaan ja jatkossa auttaa, esimerkiksi nettimaksuissa. Kannattaa miettiä kuka hän olisi, Oscar Taimitarha vinkkaa.

Yhteystiedot

Aktia Pankki Oyj
Helsinki Kannelmäki
Kaari, Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

Helsinki Munkkivuori
Munkkivuoren ostoskeskus, Raumantie 1
00350 Helsinki
Ajanvaraus konttoreihin puh. 010 247 010
(ark. 8-20)
www.aktia.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä