Apteekkiasiat hoituvat myös Helsinki-Vantaalla

Apteekkiasiat hoituvat myös Helsinki-Vantaalla

15837
Lentoaseman apteekki
Lentoaseman apteekkiin on helppo poiketa asioimaan.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta löytyvät vapaasti kaikkien käytössä olevat Lentoaseman apteekin palvelut kaikkina viikonpäivinä. Lisäksi apteekin pienestä palvelupisteestä porttialueella lähtevät matkustajat voivat tehdä viime hetken hankintoja.

Lentoaseman apteekin tilat sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali T2:ssa, saapuvat 2A -lentojen tasolla. Nykyiseen paikkaansa apteekki siirtyi viime heinäkuussa. Vuodesta 2010 apteekkarina toiminut Taina Sirkiä-Vuorio laskee, että hänen aikanaan on apteekki ehtinyt olla neljässä paikassa, joskin muuttomatka on ollut aina aika lyhyt.

Lentoaseman apteekista löytyvät kaikki normaalit apteekkipalvelut ja asiakaspalvelusta vastaavat alan ammattilaiset. Sieltä voi hankkia itsehoitotuotteita, reseptivapaita lääkkeitä sekä reseptilääkkeitä myös sähköisellä reseptillä. Lentoaseman apteekki on sivuapteekki Tikkurilassa sijaitsevalle Tikkurilan Uudelle Apteekille.

– Perustuotteiden lisäksi apteekkimme valikoimassa painottuvat matkailijoiden tarpeet, kuten särky- ja tulehduslääkkeet, vatsalääkkeet ja maitohappovalmisteet. Apteekkikosmetiikkaa meillä on rajoitetusti, apteekkari kertoo.

Palvelupisteestä viime hetken ostokset
Lentoaseman apteekki
Ele Tammist palvelee asiakkaita apteekin palvelupisteessä suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Lentoaseman apteekin pieni, mutta tehokas viiden neliömetrin palvelupiste sijaitsee terminaali T2:n Schengen-lentojen porttialueella, portin 27 luona. Kiireisimpinä aikoina siellä asioi jopa noin kuusikymmentä asiakasta tunnissa.

Palvelupisteestä ei toimiteta reseptilääkkeitä, mutta sieltä löytyy hyvä valikoima viime hetken matkailutuotteita, kuten vitamiineja, maitohappobakteereja, särkylääkkeitä, käsidesinfiointiaineita ja aurinkotuotteita.

– Meillä on myös matkailijoita ajatellen pieniä tuotepulloja esimerkiksi hiuslakkaa, geeliä ja vahaa. Vaippaikäisille on tarjolla erikokoisia vaippapaketteja. Suosikkituotteitamme ovat perusvoiteet, rakko- ja peruslaastarit sekä korvatulpat, kertoo palvelupisteen hoitaja Ele Tammist.

Lisäksi palvelupiste kantaa perustehtävänsä mukaista huolenpitovastuuta ja sillä on hätätilavalmius esimerkiksi Nitrojen toimittamiseen.

Kansainvälisyys värittää apteekin arkea

Lentoaseman apteekin ja sen palvelupisteen asiakaskunnasta suuri osa on kansainvälisiä matkailijoita. Suomi ja englanti ovat pääasialliset palvelukielet, ja niillä yleensä selvitään. Kun kansainvälisten lääkevalmistajien tuotenimet vaihtelevat markkina-alueittain, oikean vastaavan valmisteen etsintä on ammattilaisille päivittäistä työtä.

– Joskus kyllä otetaan ymmärtämisen avuksi kädet ja koko kehokin. Onpa kerran sattunut niinkin, että asiakas piirsi meille vatsansa ja yritimme piirroksen avulla selvittää, millaista apua hän tarvitsisi, kertoo farmaseutti Anu Kurppa.

Yhteystiedot

Lentoaseman Apteekki
Helsinki-Vantaan lentoasema, T2 saapuvat 2A
Puh. (09) 2709 0772 ma–pe 7–18 , la 9–17, su 12–18

Palvelupiste
Helsinki-Vantaan lentoasema, T2 lähtevät, portti 27
ma–pe 5–23, la 5–21, su 5–23

Tikkurilan Uusi Apteekki
Talvikkitie 37, 01300 Vantaa
Puh. (09) 823 5040, (09) 838 73550
www.tikkurilanuusiapteekki.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä