Aika on tavoitesäästämisen paras kaveri

Aika on tavoitesäästämisen paras kaveri

3179
Aktia Itäkeskus
Julius Sandberg (vas.), Janne Lagus, Camilla Bäckström ja Heikki Mattila Aktia Itäkeskuksen viihtyisässä konttorissa.

Tavoitteellinen säästäminen on paras tapa tehdä haaveista totta. Tavoite on aina yhtä oikea ja tärkeä onpa se mikä tahansa; selkeän tuotteen tai palvelun hankinta tai varautuminen yleisesti tulevaisuuteen. Pitkän säästämisen myötä saa parhaat hyödyt.

Toukokuun viimeiset päivät olivat Aktia Helsinki Itäkeskuksen konttorissa kiireistä aikaa. Sukulaiset ja ystävät hankkivat silloin järkilahjoja koulunsa päättäneille ja ammattiin valmistuneille.
– Raha- ja rahastokohteet ovat lahjatoiveiden kestosuosikkeja. Oman säästämisen ohella monet säästävät säännöllisesti myös lapsille tai lapsenlapsille. Pienistäkin säännöllisesti sivuun laitetuista summista kertyy ajan kuluessa mukava potti, kuvaa pankinjohtaja Heikki Mattila.

Erilaisia säästämisen ja sijoittamisen välineitä löytyy Aktiasta hurjan paljon.
– Jokaiselle asiakkaalle annetaan, ja velvollisuutemmekin on antaa, riittävästi tietoa päätöksenteon pohjaksi. Niitä asiakkaita varten, jotka eivät ole itse kiinnostuneita tai joilla ei ole aikaa tai osaamista sijoitusten hoitamiseen, meiltä löytyy hyvää osaamista ja monipuolisia välineitä.

Vaihtoehdot säästämisprofiilin mukaan

Heikki Mattila painottaa, että parhaat hyödyt säästämisestä saa pysähtymällä perusasioiden pariin.
– Samantapaisten tuotteiden kohdalla on pieniä eroja, jotka voivat joissakin tilanteissa muuttua merkittäviksi. Näin on esimerkiksi rahastosäästämisen ja vakuutussäästämisen kohdalla. Siksi on tärkeää, että asiakkaan kanssa käydään läpi hänen säästäjäprofiilinsa ja valitaan siihen parhaiten sopivat tuotteet. Riski ja tuotto-odotukset kulkevat aina myös käsi kädessä.

Varsinkin haastavassa nykytilanteessa, kun osakekurssit ovat korkealla ja korot alhaalla, moni kääntyy Mattilan mukaan asiantuntijan puoleen.

Lainat ja säästöt tasapainossa

Säästämiseen suhtautuminen on hyvin henkilökohtainen asia.
– Kautta aikain on kuitenkin pätenyt sääntö, että on hyvä olla vähän vararahastoa. Se antaa joustoa elämään. Jos nyt ottaa lainoista lyhennysvapaata, olisi hyvä aloittaa samalla myös säästäminen. Ihannetilanne onkin, että säästöjä ja lainaa on sopivasti.

Kaikkikanavaisuus helpottaa arkea

Aktian asiakkaiden käytössä on verkkopankki, sosiaalinen media, puhelinpalvelu sekä kivijalkakonttorit. Verkkosivuilla on menossa chat-kokeilu.
– Some on nopein tapa välittää tietoa esimerkiksi häiriötilanteista. Kun liittyy facebookissa tykkääjiin, tiedot tulevat automaattisesti. Myös tarjouksissa some on toimiva. Sen sijaan henkilökohtaisista ratkaisuista kannattaa aina neuvotella joko puhelimessa tai kasvotusten.

Pankinjohtaja lupaa, että ainakaan toistaiseksi eivät kassapalvelut ole loppumassa konttorista.
– Ajallisesti tarjontaa voidaan ehkä rajoittaa, mutta onhan meillä myös automaatit. Käteistä voi nostaa pankkiautomaattien lisäksi kortilla ostostenteon yhteydessä myös K-kaupoista maksimissaan 200 euroa ja pienempiä summia R-kioskeilla, joilla voi myös maksaa laskuja.

Konttori palvelee ma–pe kello 10–16.30 kesäaikana. Puhelin asiakaspalvelunumerossa 010 247 010 tarjoaa laajasti palvelua arkisin kello 8–20. Sieltä voi myös varata ajan konttoriin.

Säästämisen ABC

1. Mieti, mitä varten säästät
2. Tee henkilökohtainen säästämisen suunnitelma eri elämäntilanteisiin
3. Mieti, paljonko olet valmis kestämään epävarmuutta eli ottamaan riskiä ennen kuin olet tavoitteessa (Aktiassa autetaan säästäjä- ja sijoittajaprofiilin avulla)
4. Valitse juuri sinulle parhaat ratkaisut suunnitelmasi toteuttamiseksi (Aktiassa autetaan)
5. Paljonko olet valmis nipistämään nykyisestä kulutuksesta laittamalla sen säästöön tulevaisuutta varten
6. Säästä säännöllisesti kuukausittain
7. Älä hötkyile

Yhteystiedot

Aktia Pankki Oyj
Helsinki Itäkeskus
Itäkatu 1–5
00930 Helsinki
Puh. 010 247 6820

Aktia Kiinteistönvälitys Oy
Puh. vaihde 010 247 7700
Kim Lindbäck puh. 050 410 5163
www.aktia.fi
www.aktialkv.fi

 

Osallistu lukijakilpailuun tästä